Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN REACTIE OP LENING VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam gaat niet in op vragen naar een inrichtingskrediet voor vluchtelingen. De fractie van LOS krijgt wel te horen dat vorig jaar 175.000,- euro is uitgegeven aan de inrichting van woningen voor vluchtelingen. Ook wordt duidelijk dat dit jaar 106 vluchtelingen in Schiedam worden ondergebracht.

Monique Rotteveel (LOS) informeert, op basis van de bezuinigingsvoorstellen, naar mogelijkheden om te bezuinigen op de huisvesting van vluchtelingen. Rotteveel: ‘De gemeente Schiedam schenkt de kosten van inrichting voor een woning van de statushouders (vluchteling, red.) als gift, waarom geen inrichtingskrediet als lening?’ Een antwoord van burgemeester en wethouders blijft uit.

Pogingen van de oppositiepartijen LOS en OPS, om te stoppen met de urgentie voor vluchtelingen bij de toewijzing van sociale huurwoningen, zijn tot nu toe altijd door raadsmeerderheden van tafel geveegd.
Eigenlijk wil de gemeente Schiedam af van de standaard huisvesting van vluchtelingen, omdat er anders geen grotere (en eenpersoons) sociale huurwoningen meer naar reguliere woningzoekenden gaan. Uit de nota Huisvesting statushouders: ‘In deze segmenten kan bij deze vrijkomende aantallen geen enkele huurwoning meer naar een regulier woningzoekende gaan…’

1 reactie op “GEEN REACTIE OP LENING VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *