Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN LOGIESBELASTING SCHIEDAM VOOR ARBEIDSMIGRANTEN EN ASIELZOEKERS

SCHIEDAM- Asielzoekers, arbeidsmigranten en buitenlandse studenten blijven in Schiedam gevrijwaard van de toeristenbelasting die vanaf juli wordt ingevoerd. De vrijwaring is een bewuste keuze van het stadsbestuur. In theorie kunnen de drie groepen ook belast worden, maar, zo stellen burgemeester en wethouders; ‘In deze gevallen is het echter aannemelijk dat er sprake is van tijdelijke bewoning in plaats van kortstondig verblijf. Bij verblijf van langer dan 4 maanden dient men zich in te schrijven in de gemeentelijke basisadministratie. Genoemde categorieën worden daarom uitgesloten van de heffing.’

Oppositiepartij Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS) heeft vorig jaar november aangedrongen op het heffen van logiesbelasting voor arbeidsmigranten, maar wethouder Marcel Bregman (D66) wenst alleen toeristen aan te slaan voor de heffing, in plaats van alle niet-ingezetenen. Dit tot verbazing van LOS. De partij wijst op een meerderheid aan zakelijke overnachtingen in de Schiedamse hotelsector die wel komen te vallen onder de toeristenbelasting.

In Vlaardingen ontvouwde wethouder Ivana Somers (Leefbaar) in januari de plannen waarmee het aantal tijdelijke arbeidsmigranten, dat gehuisvest wordt in opgekochte woningen, gereduceerd zal worden. Gedacht wordt onder meer aan het opleggen van toeristenbelasting.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *