Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEEN IJZERHANDEL MONOPOLE SCHIEDAM’

De voormalige bioscoop aan de Hoogstraat werd in de jaren’20 van de vorige eeuw gebouwd naar ontwerp van architect A. Stahlie. Het gebouw is ontworpen in de strakke Amsterdamse Schoolstijl met elementen van Art Deco. Bij de restauratie in 2010/2011 werden de restanten van een schildering aangetroffen. Het betrof een rijk decoratieschema in rijke verzadigde tinten.

SCHIEDAM- Er mag geen winkel in ijzerwaren worden gevestigd in de Monopole op de Hoogstraat in Schiedam. Wel is alles welkom wat maar past binnen ‘wonen, werken, beleven en winkelen’.  Dat laat wethouder Marcel Houtkamp (D66) weten nu zich alweer ‘hele interessante partijen’ hebben gemeld voor de aankoop van het gebouw. Het gaat om geïnteresseerden van binnen en buiten Schiedam, volgens Houtkamp. Precies een jaar geleden zei de wethouder iets vergelijkbaars .

Omgeven met geheimhouding heeft makelaar Anke Bodewes het pand half oktober in de verkoop gezet. Inmiddels is er meer bekend over de verkoopprijs. Houtkamp: “De makelaar heeft ons de richtprijs van 350.000 euro geadviseerd. Dat betekent als je een pand met die richtprijs op de markt zet  je tenminste je boekwaarde  moet aanpassen. En die stond nog op 500.000 euro.  Dus we doen keurig volgens de regels wat er moet gebeuren.” Mocht de Monopole niet worden verkocht dan sluit Houtkamp niet uit dat in het pand ‘iets  ontwikkeld wordt in eigen beheer’.

In 2015 liet Houtkamp eveneens weten dat  er geïnteresseerden waren in de aankoop van de Comeniusgymzaal (de voormalige Armenschool) aan de Kloosterplaats in Schiedam. Ook dit pand staat nog altijd te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *