RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN HAAGSE CARRIÈRE VLAARDINGSE D66 TROL

VLAARDINGEN- Koen Kegel, de fractievoorzitter van D66 Vlaardingen, is op het laatste moment aan de kant gezet door het landelijk bestuur van zijn partij. Hij greep onlangs naast de functie van medewerker bij de Tweede Kamerfractie van D66, na te zijn ontmaskerd als internettrol op deze site. De politicus is ook niet meer welkom bij zijn oud-werkgever in Rotterdam. Op het Vlaardingse stadhuis is het publiek geheim dat Kegel al weken berooid thuis zit.

Kegel wil niet inhoudelijk op de kwestie reageren. Op het Landelijk Bureau van D66 in Den Haag laat woordvoerder Sander Bus weten niet te kunnen ingaan op vragen die te maken hebben met vertrouwelijke zaken. Kort daarvoor zegt collega Kevin Beenhouwer dat alles op ‘een misverstand berust’ wanneer naar de aanstelling van Kegel wordt geïnformeerd.

Een rondgang langs bijna alle fractievoorzitters in Vlaardingen levert stukje bij beetje een verhaal op over de situatie van Kegel.

Kegel solliciteert in februari met succes naar de functie van fractiemedewerker bij de Tweede Kamerfractie van D66. Daarna schrijft Kegel, op 9 maart om 11.44 uur, vanaf zijn eigen computer, maar onder de valse naam ‘Edward’, een reactie onder een nieuwsbericht op de site www.schiedamsnieuws.nl. Dat wordt bekend op basis van zijn IP adres. Het is drie dagen nadat de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kajsa Ollongren (D66), haar campagne heeft gelanceerd tegen ‘nep-nieuws’. Op dat moment heeft Kegel al te horen gekregen dat hij de baan krijgt van fractiemedewerker in Den Haag, maar Kegel maakt een catastrofale fout.

Zonder een arbeidsovereenkomst te hebben getekend met zijn nieuwe werkgever D66, zegt Kegel alvast op bij zijn oude baas, de webshop LoopedGoods in het oude Tropicana zwembad in Rotterdam. Hij krijgt vervolgens van D66 te horen dat ze toch maar afzien van zijn aanstelling. Tegelijk kan hij niet meer terugkomen bij zijn oude werkgever. Over het waarom wil Marjet Breuren bij de Rotterdamse webshop niets loslaten.

Naar verluidt heeft Ollongren zich hoogstpersoonlijk ingespannen om Kegel op het laatste moment buiten de deur te houden. Op het Landelijk Bureau van D66 weigert Sander Bus (woordvoerder van de vereniging) een nadere toelichting over de rol van Ollongren.

Desgevraagd ontkent Kegel glashard dat hij naar Den Haag zou vertrekken voor een volgende stap in zijn carrière. Kegel: “Nee, ik heb geen idee waar dit vandaan komt. Ik ga niet weg uit Vlaardingen in ieder geval, als dat de vraag is. Dus ik weet ook niet waar dit gerucht vandaan komt. Dus dat kunt u opschrijven. Meer kan u d’r niet van maken.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “GEEN HAAGSE CARRIÈRE VLAARDINGSE D66 TROL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *