WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN EFFECT LOCKDOWN: 6,67 % MEER OVERLIJDENS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In Vlaardingen zijn vanaf de start van de lockdown (week 12) 6,67 % meer mensen overleden ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook blijkt dat in de maanden voor de lockdown (1 januari tot 16 maart) de sterfte in Vlaardingen juist lager was ten opzichte van dezelfde periode in 2019, toen nog niemand had gehoord van Covid-19. Er overleden in die periode 6 mensen minder, een verschil van 3.39 %. De cijfers volgen uit een berekening van data die door de gemeente Vlaardingen zijn verstrekt op verzoek van Waterweg Actueel.

Op basis van deze getallen kan worden vastgesteld dat sprake is van een toename, ondanks alle maatregelen (1,5 meter afstand, binnenblijven, horeca en scholen dicht, bezoekverbod ouderen, et cetera). Slechts een minimaal percentage van alle doden in de afgelopen maanden kon bovendien op de een of andere manier worden toegeschreven aan Covid-19. De overgrote meerderheid van alle sterfgevallen hebben nog altijd een andere oorzaak.

Vanaf mei is wel een daling te zien in het aantal doden. Op dat moment zijn al een aantal zogenaamde versoepelingen van de lockdown doorgevoerd. Mei is bovendien traditioneel altijd de eerste maand zonder ‘r’. Vroeger (lees: jaaaaren geleden) betekende de ‘r’ in de maand dat ‘de Nederlanders van oudscher’ vatbaarder waren voor griepjes.

Het kabinet Rutte III heeft Nederland vanaf week 12 in de lockdown gestort, omdat het griepvirus Covid-19 een oversterfte zou veroorzaken: er zouden door ‘het virus’ meer mensen komen te overlijden dan gemiddeld, wanneer geen maatregelen zouden worden genomen, maar het voorspelde preventief effect van de lockdown is nauwelijks terug te zien in de Vlaardingse cijfers over de afgelopen 5 maanden van het totaal aantal overlijdens.

Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) blijft ondertussen bij Omroep Vlaardingen de boodschap herhalen dat afstand houden, handen wassen, in je elleboog niezen en zoveel mogelijk thuis blijven zullen blijven. Eenhoorn: “Tot het moment waarop het vaccin beschikbaar is. Zodat mensen kunnen worden ingeënt en zich kunnen beschermen tegen het virus. De verwachting is dat, dat niet voor het eind van volgend jaar is dat we zover zijn. We moeten er rekening mee houden dat dus een groot aantal beperkende maatregelen blijven bestaan.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “GEEN EFFECT LOCKDOWN: 6,67 % MEER OVERLIJDENS VLAARDINGEN

  1. Corona, corona, ik ben niet besmet, maar word er doodziek van.
    Vandaag in de Telegraaf:

    “Hollandse nieuwe van superkwaliteit, heeft geen last gehad van de coronocrisis”
    SERIEUS?

  2. Ok. Dus jullie zeggen…. We hebben maatregelen genomen en nog steeds zijn er mensen doodgegaan? Ja, duh. Raar artikel. Helaas was er nog oversterfte, maar wat als we de maatregelen niet hadden genomen? Kromme logica in dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *