RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN CONTANT GELD MEER OP BUSSEN RET

SCHIEDAM- Vanaf 15 december kunnen busreizigers van de RET alleen nog maar betalen met pin en creditcard. Het is dan niet meer mogelijk om met contant geld te betalen in de bussen van de RET.

Waar busreizigers die zonder ov-chipkaart reizen nu nog contant betalen voor hun 2-uurskaartje of ticket voor de BOB-bus, kunnen zij vanaf 15 december in de bus alleen nog betalen via pin of creditcard. De RET laat weten met de maatregel bij te dragen aan de veiligheid op de bus en volgt de landelijke trend om in het OV alleen nog kaartbetalingen, OV-chipkaarten en (barcode) tickets te accepteren. Bij een groot deel van de Verkoop- en oplaadautomaten op metrostations kan nu al niet meer met contant geld worden betaald. Contant betalen blijft wel mogelijk via de RET Servicepunten.

Deze week start de RET de informatiecampagne naar reizigers. Onder meer de schermen in bussen, abri’s, posterruimtes en digitale media worden ingezet om reizigers erop voor te bereiden dat ze vanaf 15 december op de bus betalen via pinof creditcard. Ook krijgen buschauffeurs informatiekaartjes, die ze de komende weken bij contante betalingen aan reizigers kunnen overhandigen. Dit wordt ondersteund met informatieteams die in aanloop naar half december bussen en bushaltes aandoen om reizigers te informeren.

Naast betalen met pin is het ook mogelijk om met uw smartphone of smartwatch te betalen, via de barcode app van de RET koopt u dan een barcode ticket. Alleen op de trams van de RET kunnen reizigers nog met contant geld betalen, maar ook dat gaat op termijn veranderen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *