WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN CENT VOOR RUZIE OVER SLOOP STADSERFCOMPLEX SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er is door het gemeentebestuur van Schiedam geen geld gereserveerd voor een eventueel juridisch conflict over de sloop van het Stadserfcomplex. De situatie roept vragen op bij tenminste één fractie in de gemeenteraad. Door de partij wordt gevreesd voor rechtszaken bij eventueel verzet van de architect van het huidige Stadserfcomplex.

Vorig jaar werd duidelijk dat toen helemaal niemand binnen de gemeente Schiedam enig idee had welke mogelijkheden de architect van het Stadserftcomplex – inclusief de toren van het stadskantoor – heeft om aanpassingen of zelfs sloop tegen te gaan. Architect Hans Ruijssenaars (‘We weten niet of ‘ie nog leeft’) kan nog komen met een forse claim. Naast de architect spelen ook belangen van de Amerikaanse kunstenaar Matt Mullican. De Amerikaan is verantwoordelijk voor het kunstwerk op het plein, waarbij het plein onderdeel is van het object.

Op de hoek van de kruising Broersvest-Overschiesestraat en aan het Stadserf komen appartementencomplexen. Het Theater aan de Schie krijgt een eigen entree met een plein. Wanneer alles volgens planning verloopt, wil de gemeente dit alles in delen gaan uitvoeren in de periode 2022-2027.

De daadwerkelijke sloop wordt pas ingezet na een besluit daartoe van de gemeenteraad, maar de sloopmelding is alvast ingediend om voorkeursvariant mogelijk te maken. Het besluit over de uiteindelijke herontwikkeling van het Stadserfcomplex wordt overgelaten aan het nieuwe stadsbestuur en de huidige gemeenteraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *