Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN AFNAME MELDINGEN RATTENOVERLAST SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het aantal meldingen van rattenoverlast in Schiedam is niet gedaald. Het aantal meldingen bij de gemeente en Irado ligt dit jaar (tot oktober) op hetzelfde niveau als in 2019 en in 2020. Dat alles krijgen de fracties van LOS en de OPS van het stadsbestuur te horen in antwoord op hun schriftelijke vragen naar de rattenoverlast.

Meldingen over overlast van raften worden behandeld door Irado. Bij meldingen neemt Irado contact op met de melder en beoordeelt welke maatregelen nodig zijn. Over het algemeen worden de ratten met rattenvallen in de openbare ruimte weggevangen.

Tegelijk vindt men op het stadskantoor dat er op dit moment geen sprake is van ernstige, moeilijk onder controle te krijgen, rattenoverlast in de openbare ruimte in Schiedam. Er zijn geen herhaalmeldingen over het niet afdoende oplossen van rattenoverlast.

De afgelopen maanden is een nieuw type rattenklem getest. In deze moderne rattenklemmen kunnen meerdere ratten gevangen worden en kan Irado op afstand de status uitlezen. De ervaringen met dit nieuwe type zijn positief. Op plekken in Schiedam waar ratten meer dan normaal zichtbaar in het straatbeeld aanwezig zijn worden deze moderne raffenklemmen toegepast.

3 reacties op “GEEN AFNAME MELDINGEN RATTENOVERLAST SCHIEDAM

  1. Was het niet onze streepjespakkenbrigade die een paar maanden terug bezwoer dat er geen rattenplaag meer was in die wijken waar men alle afval liever op straat dan in de container gooit? Die wethouders doen wel hun uiterste best om zichzelf steeds weer voor lul te zetten. Waar wat te bikken valt, vooral in de buurt van water vind je ratten, wat je er ook aan doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *