Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN AANSPORING TOT INBURGERING TURKEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen gaat voorlopig niets doen om Turkse nieuwkomers actief te benaderen, hen op te zoeken en hen te verleiden om deel te nemen aan de inburgeringscursus. Dit vanwege het ontbreken van geld en mogelijkheden om hier eerder op in te zetten. De fractie Boers (fB) heeft juist gevraagd om een actieve houding, maar Vlaardingen wacht liever de landelijke ontwikkelingen af . Dit in tegenstelling tot de gemeente Rotterdam. De havenstad heeft van de zomer aangekondigd niet te wachten op het kabinet die momenteel de juridische mogelijkheden onderzoekt. De fB ziet dit het liefst ook in Vlaardingen gebeuren.

Vlaardingen is wel bereid te zijner tijd contact op te nemen met de gemeente Rotterdam voor hun ervaringen. In de uitvoering kan dit, indien gewenst, een plek krijgen.

Het Vlaardingse gemeentebestuur wil zich voorbereiden op de nieuwe Wet Inburgering die per 1 januari 2021 in gaat. Zo is onlangs samen met de gemeenten Maassluis en Schiedam met behulp van een EU-subsidie gestart met de participatie van vluchtelingen. De ervaringen rondom dit traject nemen de gemeenten mee in de uitvoering van de nieuwe wet.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *