WATERWEG ACTUEEL

‘GEDOGEN TURKSE HORECA VLAARDINGEN NIET ALLEEN DOOR RELIGIE’

‘GEDOGEN TURKSE HORECA VLAARDINGEN NIET ALLEEN DOOR RELIGIE’

VLAARDINGEN- Het toestaan van extra lange openingtijden voor bepaalde horeca in Vlaardingen tijdens de ramadanperiode heeft niet uitsluitend met religie te maken, stellen burgemeester en wethouders. Daarmee reageert het gemeentebestuur op een reeks kritische vragen van ONS.Vlaardingen naar de situatie rond het Turkse restaurant Mellowship in de Korte Hoogstraat. Het bedrijf heeft een speciale vergunning gekregen om tijdens de ramadan af te wijken van de regels.  Het restaurant mag alle weken dagelijks open blijven tot middernacht.

In de beantwoording geeft het stadsbestuur aan, dat op grond van de Verordening winkeltijden Vlaardingen 2014 een incidentele ontheffing voor de zon- en feestdagen kan worden aangevraagd voor bijzondere gelegenheden van tijdelijke aard of plotseling opkomende omstandigheden. Daarnaast wordt er aan alle horecaondernemers al de mogelijkheid geboden, om indien gewenst, langer open te blijven door middel van het ‘Besluit voortzetten proef openingstijden’ en de mogelijkheid tot het aanvragen van een ontheffing sluitingstijd.

Ook eethuis Remo in de Korte Hoogstraat heeft inmiddels toestemming van de gemeente om tijdens de komende islamitische vastenmaand af te wijken van de officiële sluitingstijden.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Webradio Torpedo

mei 16th, 2018

1 Comment

One Comment

  1. Fija van de water says:

    Wat dan nog meer vraag ik mn eigen af….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *