WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GASKRAAN DICHT: HUURDERS SCHIEDAM-GROENOORD BUITENSPEL

SCHIEDAM- Het is nog niet zeker dat flats in Schiedam-Groenoord hun gasaansluiting houden wanneer een meerderheid van de huurders dat wil. Op vragen van de OuderenPartij Schiedam (OPS) laat het stadsbestuur weten: ‘Van het gas af gaan is een nationale doelstelling voor 2050, waar ook de woningcorporaties aan gebonden zijn. Het college kan niet bevestigen dat flats waar geen 70% instemming wordt behaald niet van het gas gaan.’

OPS: ‘Dit is volkomen in strijd met (de geest van) eerdere communicatie. Bij bewoners en gemeenteraad is nadrukkelijk de indruk gewekt dat 70 % van de huurders in moest stemmen voor men van het gas af zou gaan. Wethouder Ooijevaar heeft altijd nadrukkelijk betoogd dat het bij dit proces om vrijwilligheid zou gaan.’

Het Collectief Groenoord, een groep betrokken bewoners met grote zorgen over het project Groenoord van Gas los, schermt met een brief waarin staat dat, ook als er geen sprake is van 70 % instemming, het project alsnog doorgaat, maar dan als ‘woningverbetering’. De brief, gedateerd 17 februari, is afkomstig van een advocatenkantoor dat werkt namens Woonplus.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “GASKRAAN DICHT: HUURDERS SCHIEDAM-GROENOORD BUITENSPEL

  1. Vergeet de eigenaren van grondgebonden woningen niet.
    Die kunnen helemaal de horlepop krijgen als ze niet meegaan met ‘van het gas af’.

  2. Er worden spelletjes gespeeld door de gemeente Schiedam, Woonplus en natuurlijk Eneco. Men wil helemaal niet van het gas af. De burger wordt opgescheept met een kostenpost van tienduizenden euro’s en de ellende van verbouwingen en andere aanpassingen in de woningen. Het GroenLinks van wethouder Ooievaar en ook de partijen die hierin meegaan zullen bij de gemeentelijke verkiezingen straks ook afgestraft moeten worden. Want als deze onzin allemaal door mocht gaan, staat men nog een hoop ellende te wachten. Wat mij wel opvalt is dát er zo weinig tegenstand is. Het siddert maar door.

    1. Er is zo weinig tegenstand door het strategisch uitkiezen van een arbeiderswijk. Als ze een poging hadden gedaan om de Oranjebuurt of Sveaparken op deze manier te vernaggelen hadden ze al lang een hele kudde juristen op hun nek gehad.

  3. Volgens de ACM zijn energie leveranciers verplicht om gas en elektriciteit te leveren in uw woning.
    Afsluiten mag alleen maar bij wanbetalers, gevaarlijke situaties zoals lekkages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *