Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GANZEN SCHIEDAM-WEST ‘OPEENS VERDWENEN’

Een lege vijver plaats bewoners van de Stadhouderslaan in Schiedam-West voor een raadsel: war zijn de ganzen met hun kuikens?
Een lege vijver plaats bewoners van de Stadhouderslaan in Schiedam-West voor een raadsel: waar zijn de ganzen met hun kuikens?

SCHIEDAM- Omwonenden van de vijver aan de Stadhouderslaan in Schiedam-West vragen zich bezorgd af waar het ganzenpaar met hun negen a tien jonkies is gebleven. Het gezinnetje zwom tot voor kort in de vijver en wordt sinds zondag vermist. Moeder de gans lijkt met man en kinderen ‘opeens verdwenen’. Ook de wijktoezichthouder stelt zich de vraag waar de vogels naar toe zijn.

Twee jaar terug werden in het Zeeuwse Sint Philipsland twee Franse mannen aangehouden die nabij de Philipsdam ganzen hadden gestolen. Agenten ontdekten in de auto van de mannen drie jonge ganzen die nog in het nest behoorden te zitten. Ze zaten onder een tas verstopt bij het bijrijderportier. De mannen hadden de ganzen langs de weg zien lopen, hadden ze opgepakt en meegenomen. Beiden beweerden dat ze niet wisten dat het strafbaar was om ganzen uit het wild op te pakken en mee te nemen.

Van de ganzen met jongen uit Schiedam-West ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

1 reactie op “GANZEN SCHIEDAM-WEST ‘OPEENS VERDWENEN’

  1. Het aantal ondervoede mensen is in 2016 verdubbeld, steeds meer mensen raken overspannen zonder geholpen te worden. Kindersterfte is gestegen, chronisch zieken worden in de steek gelaten en ouderen vereenzamen hulpeloos. Heden ten dage is niets meer veilig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *