Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FRAUDE TAALLESSEN GEEN VERRASSING FRACTIE BOERS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De fractie Boers (fB) in Vlaardingen reageert met cynisme op het bericht dat aanbieders van taallessen aan inburgeraars op grote schaal frauderen met declaraties. FB: ‘Mensen, kijk de overheid toch eens goed bezig zijn met integratie’.

De zogenaamde ‘taalscholen’ voor vluchtelingen frauderen, melden de Volkskrant en de NOS. Volgens de twee zijn er nep-contracten, cursussen die nooit worden gegeven en taalscholen die voornamelijk op papier bestaan. In ruil voor geld en cadeaus worden ‘cursisten’ geronseld om facturen te ondertekenen voor cursussen die ze nooit hebben gevolgd. Op deze manier kunnen taalscholen cursussen declareren. Dit alles komt naar buiten na onderzoek, in samenwerking met een undercover-leerling, door de Volkskrant.

De fB vond afgelopen november al dat er in Vlaardingen een raadsdebat moest worden gehouden over integratie. Uit gesprekken met klokkenluiders werd de fB toen al duidelijk dat immigranten vaak te laat komen, in het geheel niet op komen dagen, vaak zwanger zijn, en bedroevende resultaten behalen. FB: ‘En al dit gedrag heeft nauwelijks tot geen gevolgen.’

Het gemeentebestuur kan rekenen op vragen naar de Vlaardingse resultaten van de taalscholen, zo heeft de fB al aangekondigd.

De voor afgelopen september aangekondigde integratienota werd eerder al uitgesteld door het Vlaardingse stadsbestuur.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *