Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KOUDE ONTVANGST HOOGENDIJK IN GEMEENTERAAD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Oud-wethouder Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen) is zojuist geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad. Hoogendijk neemt de zetel in die beschikbaar is gekomen na het vrijwillig opstappen van partijgenote Roos Wijbrands.

De Fractie Boers (fB) heeft als enige fractie tegen de installatie gestemd van Hoogendijk. Ron Boers (fB) vindt het niet te verkroppen dat Hoogendijk eerst is ontslagen door de gemeenteraad. Boers: “En daarna weer terug-geïnstalleerd in een nog hoger orgaan, namelijk de gemeenteraad, omdat dit vreemd genoeg zou betekenen dat je na gebleken wantrouwen promotie krijgt.”

Hoogendijk heeft verzocht om de installatie sober te houden: geen bloemen en eventuele felicitaties alleen na afloop van de raadsvergadering.

Hoogendijk is in maart ontslagen als wethouder na een schriftelijke stemming in de gemeenteraad. Dit op verzoek van de coalitiegenoten VVD, CDA en GroenLinks. Hoogendijk was, wegens hartklachten, zelf niet aanwezig bij de vergadering over zijn ontslag.

De ONS-wethouder had het vertrouwen van de gemeenteraad verloren door de tijdelijke verhuur van zijn koopwoning aan Roemeense arbeidsmigranten. Deze verhuur heeft Hoogendijk niet bekend gemaakt bij zijn aanstelling als wethouder. De partij van Hoogendijk is in theorie fel tegen de huisvesting van arbeidsmigranten in een woonplaats waar ze niet werken. De Roemenen werkten tijdens de verhuur voor een scheepswerf in Schiedam.

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt momenteel de gang van zaken rond een betaling tussen Hoogendijk en raadslid Ron Boers. Mogelijk is een en ander strafbaar. Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) heeft het OM over deze kwestie van informatie voorzien, maar ontkent dat zij aangifte heeft gedaan.

Hoogendijk en Boers zijn de oprichters van ONS.Vlaardingen, maar raakte eerder dit jaar gebrouilleerd over het verbod op vreugdevuren. Boers en partijgenoot Tim Thiel zijn daarop uit de fractie gezet van ONS.Vlaardingen.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *