Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FIRST LEGO LEAGUE MAASSLUIS

MAASSLUIS- Kinderen inspireren voor techniek en de First Lego League in Westland e.o. naar een nog hoger niveau tillen, dat zijn de gezamenlijke doelen waar First Lego League Westland, Lely, het Reviuslyceum en de Revius MAVO van Lentiz zich sterk voor maken. Daarmee wordt de Westlandse editie uitgebreid met de gemeenten Maassluis en Maasland, zodat alle onderwijsinstellingen binnen deze gemeenten intensief betrokken kunnen worden. Een duurzame samenwerking tussen partijen met verschillende complimenterende expertises en de juiste ‘drive’ om de First Lego League tot een groot succes te maken.

De First Lego League Westland is een vrijwilligersorganisatie die gedragen wordt door maar liefst 60 vrijwilligers. Ieder seizoen weer zijn wij op zoek naar enthousiastelingen die de rol van coach, jurylid, scheidsrechter of av-technicus op zich willen nemen. Enige binding met techniek en kinderen is hierbij wel een vereiste. De tijdsinvestering kan variëren van één zaterdag in het jaar tot wekelijks een middag. Graag geven wij over de mogelijkheden nadere informatie. Zie contactgegevens René van der Kruit. Ook stagairs zijn van harte welkom om te solliciteren.
First Lego League De First Lego League is een internationale (robot)wedstrijd voor kinderen van 4 t/m 15 jaar. De wedstrijd is opgedeeld in drie divisies met bijbehorende leeftijdscategorieën waarin elk kind op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd: de Discover (4-6 jaar), Explore (6-10 jaar) en Challenge (9-15 jaar).

Bij de Discover gaan teams de uitdaging aan om met behulp van Lego Duplo een oplossing te creëren voor een probleem uit de echte wereld. De Explore richt zich op de bouw van een gemotoriseerde oplossing met behulp van Lego en bij de Challenge moeten de deelnemende teams een volledig autonome Lego robot ontwerpen, programmeren en bouwen. Dit alles binnen een jaarlijks wisselend (wereld)thema. De kinderen ontwikkelen op deze manier hun (21e-eeuwse) vaardigheden en zijn op een creatieve manier bezig met wetenschap en technologie.

In de regio Westland zijn de afgelopen jaren meerdere First Lego League-evenementen met veel succes georganiseerd. Vanderkruit SportsEvents, professioneel evenementenbureau en al vanaf de start trekker en organisator van de First Lego League Westland, speelde hier samen met Stichting Techniek Promotie en Scholengemeenschap ISW een grote rol in. Vanaf dit jaar zullen Lely en Lentiz | Revius ook een bijdrage gaan leveren.

Lely Kits, Maassluis Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst voor de agrarische sector. Met de koe als middelpunt ontwikkelt het bedrijf hoogwaardige robots en datasystemen die het dierenwelzijn, de flexibiliteit en productie op het melkveebedrijf verhogen. In 2013 heeft de voormalig CEO Alexander van der Lely, Lely Kits (stichting 20) opgericht om kinderen in de leeftijd van 5 t/m 18 jaar hun technische talent te laten ontdekken en te inspireren om uitvinder te worden. Technologie, wetenschap, hands-on engineering en 21-eeuwse vaardigheden zijn daarbij belangrijke bouwstenen. Samen met medewerkers, lokale scholen, partners en overheidsinstellingen werken ze aan het onderwijs van de toekomst. Waarom? Vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en grenzeloze passie voor technologie en innovatie. First Lego League en Lely zijn dus een hele goede match.

Lentiz | Revius, Maasluis Lentiz | Revius, bestaande uit twee ambitieuze middelbare scholen in Maassluis: het Reviuslyceum voor havo, vwo en atheneum en de Revius MAVO, neemt al jaren met diverse teams deel aan de First Lego League. Een belangrijke reden voor Lentiz | Revius om de handen ineen te slaan is dat dit een unieke kans biedt om de verbinding tussen het basis- en voortgezet onderwijs te versterken. Lentiz | Revius zal zich specifiek richten op de ondersteuning van de basisschoolteams uit groep 8 in Maassluis en Maasland. Uniek is dat hun eigen leerlingen een belangrijke rol zullen spelen als facilitator en coach van deze teams, zodat ook zij aan hun 21-eeuwse vaardigheden kunnen werken.

Neem voor meer informatie contact op met René van der Kruit: info@vanderkruit.nl, 06-1055906410

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *