Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FILELEED HARGALAAN SCHIEDAM ONDERWERP ONDERZOEK

SCHIEDAM- De doorstroming voor het verkeer naar Schiedam-Noord via de Hargalaan is verbeterd na het opheffen van een tweede opstelstrook. Dat krijgt de OuderenPartij Schiedam (OPS) te horen op schriftelijke vragen over fileleed voor verkeer dat vanaf de Hargalaan linksaf slaat naar Schiedam Noord.

Nog dit jaar zal onderzoek worden gedaan naar een betere ontsluiting van Schiedam-Noord. Dit betreft een onderzoek waarbij wordt gekeken naar alle mogelijkheden om de bereikbaarheid van Schiedam-Noord te verbeteren. Het bevragen van bewoners van Schiedam Noord om mee te denken over oplossingen maakt deel uit van het onderzoek. Het is de bedoeling dit voorjaar opdracht te geven aan een extern bureau. Naar verwachting is het onderzoek dan in najaar af.

Verkeer rechtdoor kruist de trambaan.
Tot 2013 beschikte het verkeer dat vanaf de Hargalaan links afslaat naar de Churchillweg richting Schiedam Noord bij de verkeerslichten over twee opstelstroken. Een strook was één gecombineerd met de strook voor verkeer dat vanaf de Hargalaan rechtdoor rijdt naar de Sporthalstraat. Aangezien het rechtdoor rijdende verkeer de trambaan oversteekt was het niet mogelijk dit verkeer in de regeling gelijk groen te geven met de tram. Omdat de tram de verkeersregeling met prioriteit passeert werd daarom bij passage van de tram het groen van het recht doorgaande én het linksaf slaande verkeer beëindigd. Dit leidde tot aanzienlijke wachttijden voor het linksaf slaande verkeer. Uit berekeningen bleek dat de wachttijden voor het links- én rechts afslaande verkeer konden worden verminderd door iedere rijrichting een eigen opstelstrook te geven. Het groen voor het afslaande verkeer hoeft dan niet te worden beëindigd bij her passeren van een tram. Dit is vervolgens zo uitgevoerd. Daarnaast is de afstelling van de verkeerslichten hier in de zomer van 2018 op aangepast, waarbij meer ruimte is gecreëerd voor het links afslaande verkeer.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *