Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FEEST ROND HISTORISCHE OVERWINNING SLAG BIJ VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Met behulp van een Virtual Reality opstelling kan iedereen vandaag een kijkje nemen in het Vlaardingen van 1018. Voor de tijdreis installeert Platipus de opstelling bij de Grote Kerk, de kans om terug te gaan naar Flardinga ten tijden van Dirk III.

De Vlaardingse middeleeuwse geschiedenis komt dit weekeinde weer tot leven tijdens ‘Flardinga Viert!’ Dit weekeind op beide dagen in het Oranjepark en de Grote Kerk Vlaarding.

Moeskroen speelt vanavond op het middeleeuws bal in de Grote Kerk er er is de mogelijkheid om te dineren in middeleeuwse sferen voor een zacht prijsje in diezelfde Grote Kerk. Traiteur Culinair uit Vlaardingen zal een tot in de puntjes verzorgt banket serveren, gebaseerd op middeleeuwse gerechten.
Vandaag is het 1000 jaar geleden dat de Slag bij Vlaardingen werd gewonnen door Graaf Dirk III. Iedereen is ter gelegenheid van deze historische veldslag van harte welkom om hierbij stil te staan in en om de Grote Kerk, de plek waar in 1018 zeer waarschijnlijk de burcht van graaf Dirk III lag.

Op de plaats waar nu de Grote Kerk staat stond in het jaar 1018 zeer waarschijnlijk de burcht van graaf Dirk III. Meer dan 1000 jaar geleden won hij met zijn manschappen de Slag bij Vlaardingen tegen keizer Hendrik II. Het was een belangrijke slag, omdat het een begin was van grotere feitelijke onafhankelijkheid van het graafschap Holland.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *