Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FAILLIET: BOEKENVOORDEEL VLAARDINGEN VERDWIJNT

VLAARDINGEN- De winkel van BoekenVoordeel op het Liesveld in het centrum van Vlaardingen moet sluiten. De boekwinkelketen heeft het faillissement aangevraagd. Door de gedwongen sluiting, vanwege de aanhoudende lockdown, is het bedrijf in grote financiële problemen gekomen.

Ondanks de steun van de overheid, een flexibele opstelling van leveranciers en extra investeringen van de eigenaar is het volgens BoekenVoordeel niet meer verantwoord om verder te gaan met het bedrijf.

BoekenVoordeel heeft 86 winkels in heel Nederland.

Door de lockdown is het aantal werklozen in heel Nederland opgelopen tot boven de 400.000. Het Economische Bureau van de ING gaat er vanuit dat in 2021 naar schatting 6.500 tot 10.000 faillissementen zullen worden uitgesproken, een stijging van maximaal 200 % (ter vergelijking: In 2019 gingen er 3.208 bedrijven failliet). Een economische terugval en een oplopende werkloosheid zijn onvermijdelijk, zelfs met de steunmaatregelen voor bedrijven, meldde het Centraal Planbureau vorig jaar al.

1 reactie op “FAILLIET: BOEKENVOORDEEL VLAARDINGEN VERDWIJNT

  1. Wederom een grote groep corona slachtoffers, vele werklozen.
    Alles te danken aan een gevallen kabinet.
    Deze hebben totaal geen begrip wat hun wetjes teweegbrengen, staan echt buiten de maatschappij.
    Wel de KLM extra steun geven, zodat de directeur een grotere bonus kan krijgen.
    Om dit alles te financieren verzint ook de lokale overheid onzinnige coronaregeltjes; geen uitstalling van goederen door kleine middenstanders ten straffe van 4000 euro. Stadswachten werken daar trots en slaafs aan mee. Wat zullen ze op verjaardagen dit smalend vertellen, echt iets om trots op te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *