Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EXTRA CAMERATOEZICHT BIJ HOLIERHOEK VLAADINGEN

VLAARDINGEN- Er komt extra cameratoezicht bij winkelcentrum Holierhoek in Vlaardingem-Holy. Op korte termijn komen ondernemers en omwonenden hiervoor met een nader uitgewerkt plan, zo laat het stadsbestuur weten aan de fractie Boers, die hierover vragen heeft gesteld. Daarnaast is de gemeente met de politie een groepsaanpak overeen gekomen.

Met een mix aan maatregelen denkt de gemeente de situatie beheersbaar te houden. Denk hierbij aan (projectmatige) surveillance door politie en Toezicht en Handhaving, preventief inzetten van het jongerenwerk, mobiel cameratoezicht, preventief fouilleren, drugsacties, postacties en fysieke maatregelen. Waar noodzakelijk wordt men aangesproken of geverbaliseerd. Ook is de afgelopen jaren ingezet op verbetering van het centrum als zodanig en de relaties met de ondernemers en omwonenden.

In het systeem van de politie staan 21 meldingen over jeugdoverlast geregistreerd bij de Holierhoek in de periode 14 september 2017 tot 14 september 2020. Bij de gemeente zijn in dezelfde periode 15 meldingen binnengekomen omtrent jeugdoverlast. Een overzicht van alle meldingen is moeilijk te specificeren. In de registratiesystemen worden bijvoorbeeld niet altijd huisnummers meegegeven. Omdat de meeste overlast op en rond Holierhoek gaat over jeugdoverlast, heeft de gemeente zich bij het nagaan van de meldingen daar op gefocust.

De gemeente trekt uit dit alles de conclusie dat sommige plekken aantrekkelijker zijn voor ‘jongeren’ om zich op te houden dan andere. Holierhoek heeft bepaalde kenmerken waardoor het sinds jaar en dag frequent wordt bezocht door overlastveroorzakers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “EXTRA CAMERATOEZICHT BIJ HOLIERHOEK VLAADINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *