Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EXPOSITIE NATUURSCHILDERIJEN JEROEN VERHOEFF VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Vlaardingse natuurkunstenaar Jeroen Verhoeff exposeert zijn schilderijen in de hal van het stadskantoor van 31 januari tot en met eind maart, vlak naast zijnbekende haringbeeld dat daar al jaren hangt te schitteren. Wethouder Bart de Leede opent zijn expositie vrijdagmiddag 31 januari om 15:00 uur.

Aan Jeroen Verhoeff werd aangeboden om dit jaar zijn schilderijen in de hal van het Vlaardingse stadskantoor te kunnen exposeren. Daar had hij zeker oren naaren zo zullen zijn nieuwste werken direct naast zijn ‘Ode aan de haring’ hangen, het bekende beeld van een school van honderden haringen dat daar al jaren hangt te schitteren.

Al Jeroen’s werk ontstaat vanuit zijn levenslange en enorme passie voor de natuur. Zo werkt hij afwisselendals natuurschilder, natuurfilmer, natuurgids, natuurschrijver, natuurcartoonist en natuuradviseur. Na een periode waarin hij vooral bezig was met het filmen voor grote nationale en internationale natuurfilms (Onder andere voor de succesvolle bioscoopfilms ‘De Nieuwe Wildernis’ en ‘WAD’) richt hij zich de laatste jaren weer meer op de kunsten.

Na uitvoerige bestudering in het veld maakt hij allerlei studies van een gekozen wild dier; zowel twee als drie dimensionaal. Met behulp van zijn beweegbare schaalmodellenkiest Verhoeff de beste houdingen en de gewenste lichtval voor zijn composities. Vervolgens gaat hij weer tekenen en schilderen, wat uiteindelijk resulteert in zijn typerende uiterst gedetailleerde, levensechte schilderijen. De enormehoeveelheid tijd die zijn methode opeist neemt hij voor lief omdat hij zo originele en ongeziene gebeurtenissen kan verbeelden uit de natuur die men anders niet of nauwelijks te zien krijgt. En: ‘Een mooie dierenfoto kopiëren (hetgeen volgens hem in de natuurkunst gebruikelijk is): dat kunnen we allemaal wel!’.

Het resultaat is een bonte variatie aan uiterst levensechte schilderijen van onder andere orka’s, kerkuilen, kraanvogels en reeën. Vanspectaculaire actie met vliegende en jagende dieren tot schilderijen die vooral bijzondere momenten van sfeer, intimiteit en verstilling verbeelden, en dit alles gevangen in het typische ‘Verhoeff licht’.

Opening (door wethouder Bart de Leede): vrijdag 31 januari om 15:00 uur.

Bezichtigingstijden stadskantoor (Westnieuwland 6) : Ma 08:00 – 19:00 uur en di t/m vr 08:00 – 16:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *