Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EXCUSES WETHOUDER VLAARDINGEN

Het werk aan de dakgoot van het oude stadhuis van Vlaardingen lagen lange tijd stil door onduidelijkheid over certificaten.
Het werk aan de dakgoot van het oude stadhuis van Vlaardingen lagen lange tijd stil door onduidelijkheid over certificaten.
VLAARDINGEN- Wethouder Ruud de Vries (D66) heeft donderdagavond zijn verontschuldigingen aangeboden voor het verstrekken van onjuiste informatie aan de gemeenteraad.

Het werk aan het oude stadhuis van Vlaardingen kwam in oktober stil te liggen, omdat aannemer Dijkxhoorn Bouw uit Den Haag niet beschikte over het certificaat Erkend Restauratie Bouwbedrijf (ERB). Dit certificaat zou nodig zijn voor werkzaamheden aan een rijksmonument. Eerder was het niet bezitten van dat certificaat voor wethouder Ruud de Vries (D66) rede Vlaardingse bedrijven voor de klus te passeren.
Uit extern onderzoek naar de aanbestedingsprocedure blijkt het certificaat niet verplicht. De Vries zegt zijn verantwoordelijkheid te nemen: “Ambtenaren zijn er niet om zich te verweren daarom doe ik dat.”

Zie ook: Extern onderzoek naar aanbesteding stadhuis Vlaardingen.
Bedrijven Vlaardingen niet geschikt voor stadhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *