Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EVRIN IN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Evrin treedt vanmiddag op in het M-gebouw van Fort 1881 in Hoek van Holland. Te horen enm te zien van 15.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.

Achter Evrin gaan jazz-en blueszangeres Evi Terschegget en singer-songwriter Riny Raijmakers schuil, een stel dat elkaar 4 jaar geleden tegen het lijf liep en besloot hun verschillende invloeden te bundelen in een folkrootsy mix van Americana, Blues, Jazz en Country.

Al snel ontstond er een organische mix van de jazzy/bluesy stem van Evi, die haar inspiratie haalt uit Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Amy Winehouse, Joni Mitchell en singer/songwriter Riny die zich laat inspireren door ondr andere Bob Dylan, Tom Waits, Ry Cooder en John Hiatt.

In 2015 bracht Evrin in eigen beheer hun 1e album ‘Be Still’ uit.

De songs zijn een road trip door het muzikale landschap van stijlen die Evi en Riny bindt, maar tevens ook een eerbetoon aan de artiesten die hen inspireerden en nog steeds inspireren, ze voe-ren je terug naar de jaren 70,60 en soms zelfs decennia verder terug in de tijd.

Inmiddels hebben ze in 2017 alweer nieuwe songs opgenomen en uitgebracht, een 2e album staat eraan te komen.

Onlangs, in maart 2017, was Evrin de 2e winnaar ( met eervolle vermelding ) in de internationale muziekcompetitie voor de ‘Jimmy Nelson Foundation’ met hun song ‘ Kamboja Flowers’ (een ode aan Bali). Na een tour door Bali en Lembongan in 2016/2017 en reizend met ‘ Convoi de fête’ ( roadtrip festi-val) in 2016, verkennen ze hun grenzen en zien ze wel waar het muzikale avontuur hen naar toe leidt!!

Evi & Riny zijn muzikanten die platgetreden paden mijden en gewoon hun eigen gang gaan, niet in een apart hokje te stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *