RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ERASMUSSPELD VOOR 5 LEDEN ORANJE COMITÉ ROTTERDAM-SCHIEBROEK

ROTTERDAM- Vijf leden van het Oranje Comité Schiebroek hebben de Rotterdamse Erasmusspeld ontvangen uit handen van wethouder Tim Versnel (VVD). Zij kregen hun Rotterdamse onderscheiding uitgereikt tijdens Koningsdag bij de festiviteiten op het Wilgenplasplein.

Kernleden Willem van den Berge (1966), Ronald Klooster (1958), Ivan Leeninga (1970), Ad van der Pols (1971) en Hans Poot (1959) ontvingen de onderscheiding vanwege hun langdurige vrijwillige inzet voor het Oranje Comité Schiebroek en Sociëteit Konneksjun.

Wethouder Versnel: ‘Uw inzet ziet het gemeentebestuur zeker niet als vanzelfsprekend. Integendeel! We zijn er ontzettend blij mee. Want zonder vrijwilligers zouden veel verenigingen de deuren moeten sluiten.’

Het Oranje Comité Schiebroek organiseert al jarenlang een succesvol kleinschalig Oranjefeest. Elk jaar doen ongeveer 500 wijkbewoners en 300 kinderen uit de wijk aan de activiteiten mee. De voorbereiding en organisatie van de kinderspelen, vrijmarkt, muziekprogramma’s zijn al ruim 25 jaar in handen van de vijf kernleden.

Daarnaast zetten zij zich alle vijf ook al jaren in voor de Sociëteit Konneksjun in Hillegersberg-Schiebroek. Zo is meneer Klooster ruim 40 jaar de voorzitter van Konneksjun en verzorgt meneer Poot ruim 25 jaar het beheer van de technische installatie.

De overige drie heren zijn betrokken bij de Jeugdraad van Konneksjun. Meneer Leeninga is 38 jaar penningmeester, meneer Van der Pols is 29 jaar voorzitter en meneer Van den Berge is 33 jaar vicevoorzitter van de Jeugdraad.

De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die gedurende vele jaren als vrijwilliger actief zijn geweest voor de Rotterdamse samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *