Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ENQUÊTE NAAR STADSGEHOORZAAL VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Stadsgehoorzaal Vlaardingen is op de goede weg. Dat leidt de organisatie af uit de enquête die is gehouden naar het functioneren van het stadspodium. Aan Vlaardingers is afgelopen najaar gevraagd wat zij van hun theater vinden. En wat blijkt: Qua genres willen Vlaardingers vooral cabaret, muziek en (jeugd)musical. Wat door het publiek gewaardeerd wordt zijn de foyerprogramma’s voor aanvang en na afloop van iedere voorstelling, met onder meer dans, DJ’s en live muziek, vaak door lokaal talent. Dit alles georganiseerd door een gedreven, vrijwillige Programmaraad.

De belangrijkste conclusie is dat de vraag naar de Stadsgehoorzaal als stadspodium groot is. Zowel de professionele voorstellingen met diverse grote namen in de grote zaal en vernieuwend aanbod in de kleine zaal, de voorstellingen van lokale verenigingen, gastprogrammering, educatieve voorstellingen, maatschappelijke én zakelijke evenementen worden goed bezocht en gewaardeerd. Iedere Vlaardinger kan voordeel halen uit het stadspodium aan de Schiedamseweg.

Uiteraard zijn er ook nog veel aandachtspunten waar hard aan gewerkt wordt. Na afloop van de pilotperiode wil de Stadsgehoorzaal de snelheid verhoogd hebben waarop mensen geholpen kunnen worden aan een drankje en een ticket aan de kassa. Dit is ook een punt dat meerdere mensen aanstippen in hun kritiek. De entreeprijs wordt als goed ervaren, zelfs wat laag. Dat het drankje sinds afgelopen seizoen weer bij de prijs is inbegrepen, wordt unaniem gewaardeerd.

De Stadsgehoorzaal zit nu halverwege de overgangsfase die duurt tot juli 2018 en de bezoekersaantallen zijn goed, de reacties overwegend positief en er staan veel plannen op stapel. Met minder budget en door meer samenwerking kon de Stadsgehoorzaal in aangepaste vorm bouwen aan het behoud van een levendig stadspodium. Hoewel er nog zeeën van kansen liggen en logischerwijs verbeterpunten zijn, concluderen de gebruikers tussentijds dat de Stadsgehoorzaal op de goede weg zit en staan zij te popelen om stap voor stap alle kansen te grijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *