Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EINDE WERKZAAMHEDEN LIJNDRAAIERSBRUG MAASSLUIS

MAASSLUIS- De Lijndraaiersbrug in Maassluis is weer volledig in functie nu de onderhoudswerkzaamheden dit weekend zijn afgerond. Het vaarverkeer kon de route langs de Lijndraaiersbrug niet gebruiken. Tijdens de werkzaamheden was de P.C. Hooftlaan bij de brug ook een aantal keer volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er gold op die momenten een omleiding voor het verkeer.

De Lijndraaiersbrug kan sinds het najaar van 2017 weer zelfstandig open en dicht. Voor die tijd moest er bij het openen en sluiten altijd een kraan aan te pas komen. Met de opening van de Monstersche Sluis was het zaak de de brug over de Noordvliet ook direct open moest kunnen, om boten vanuit Maasland door te laten naar de binnenhaven van Maassluis.

Het bewonerscomité ‘Verlengde Noordvliet’ vindt ondertussen dat de verkeersveiligheid is afgenomen door de her-ingebruikname van de brug. Door de toenemende verkeersbewegingen die veelal met veel te hoge snelheid over de krap bemeten Noordvliet rijden, ontstaan de gevaarlijke verkeerssituaties. Met name voor de bewoners, maar ook voor fietsers en voetgangers die deze route veel gebruiken van en naar het Centrum.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *