WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EINDE VERSCHILLEN WOONWAGENBELEID SCHIEDAM-VLAARDINGEN

SCHIEDAM- Het woonwagenbeleid van de Waterweggemeenten gaat op de schop. Hoe de veranderingen er precies uit gaan zien wordt duidelijk volgend jaar na de verkiezingen. Schiedam wil een einde aan de verhuur of retributie voor standplaatsen. Vlaardingen probeert op termijn van alle woonwagens af te komen.

Voor het kamp aan de Bramengaarde in Schiedam-Woudhoek wordt gewerkt aan de mogelijkheid van pacht of verkoop van plaatsen op het woonwagenkamp. Dat zegt wethouder Alexander van Steenderen (SP).  Schiedam wijkt daarmee  af van het woonwagenbeleid in Vlaardingen. Van Steenderen: “We hebben voor de zomer een reactie gegeven op een rapport van de Ombudsman. Wat eigenlijk ook zegt dat heel het woonwagenbeleid opnieuw moet worden herijkt. Er zijn gemeentes, zoals Vlaardingen, die een uitsterfbeleid hebben, wat feitelijk niet zou mogen, omdat je wel een bepaalde doelgroep moet zien te bedienen.”

Volgens de Schiedamse wethouder wil het Rijk al geruime tijd dat woonwagens weer onder de huisvestingswet vallen.

Het College voor de Rechten van de Mens (CRM) vindt dat de gemeente Vlaardingen een verboden onderscheid maakt op basis van ras door nieuwe woonwagens op het kamp te weren. Dit uitsterfbeleid wordt door de kampbewoners al langer  gezien als een vorm van discriminatie. 

Eén gedachte over “EINDE VERSCHILLEN WOONWAGENBELEID SCHIEDAM-VLAARDINGEN

  1. Prostitutie, motorclubs, woonwagens, losse verkoop stallen, straatverkoop auto`s, roken en vrije meningsuiting. Alles is of moet verboden worden door een aantal buttpluggen, bruinwerkers en kerkgangers die een spontane ejaculatie krijgen als ze iemand aan het kruis kunnen nagelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *