Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EINDE SOFTWAREPROBLEMEN METRO SCHIEDAM- HOEK VAN HOLLAND

SCHIEDAM- De Hoekse Lijn kan maandag beginnen met het testbedrijf. De beperkingen die er waren zijn opgeheven: beperking van de snelheid bij overwegen en het aantal metro’s dat gelijktijdig op de baan mocht rijden. De definitieve softwareversie van de spoorbeveiliging is geleverd door leverancier Bombardier. In deze versie zijn de storingen die gerelateerd zijn aan de veiligheid van de spoorbeveiliging opgeheven, dus ook de beperking rondom de overwegen.

De veiligheidsverklaring (ISA-verklaring) is eind april ook ontvangen van de onafhankelijk beoordelende instantie. De verklaring is afgegeven met het voorbehoud dat deze alleen geldt voor het testen. Dit betekent dat een nieuwe fase van het testen start en het testbedrijf kan worden uitgevoerd.

Omdat de ISA-verklaring alleen geldig is verklaard voor de testfase is er nog geen veiligheidsverklaring voor de exploitatie. Een dergelijk voorbehoud is niet gebruikelijk. Daarom vindt er momenteel overleg plaats met de softwareleverancier en de beoordelende instantie om duidelijk te krijgen hoe het zit met de definitieve status van de ISA-verklaring. Als deze helderheid er is, kan een goede planning worden gemaakt voor de afrondende werkzaamheden met betrekking tot de veiligheidsdossiers en het verkrijgen van de vergunning.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “EINDE SOFTWAREPROBLEMEN METRO SCHIEDAM- HOEK VAN HOLLAND

  1. O jee. Dus dat wordt even afstappen van de intussen gegroeide gewoonte om pontificaal door te rijden bij de diverse overgangen….

  2. nou zal tijd worden hopelijk dat de metro kan gaan rijden voor de zomervakanties gaan beginnen zal een heel lang duren voor de kosten die er gemaakt zijn om het voor elkaar te krijgen er uit zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *