RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EIND OKTOBER BRUINE VLOOT SCHIEDAM TERUG

Een paar schepen van de bruine vloot aan de Lange Haven zoals ze er de afgelopen jaren lagen.
Een paar schepen van de bruine vloot aan de Lange Haven zoals ze er de afgelopen jaren lagen.
SCHIEDAM- Op zijn vroegst eind oktober kunnen de historische bedrijfsvaartuigen en hun bewoners terug naar de Lange Haven in Schiedam. Dat is de eigenaren van de historische schepen deze week medegedeeld. Eind oktober liggen er nog pontons ter vervanging van de Ooievaarsbrug, waardoor een beperking geldt voor de doorvaarhoogte over de Schie richting de Lange Haven.

Bij aanvang van de werkzaamheden aan de kademuren van de Lange Haven zijn de historische schepen van de zogenaamde bruine vloot verhuist naar de Florynhaven aan de voet van molen de Kameel. De vloot bestaat uit schepen van voor 1950 of replica’s daarvan.

De planning is dat het kadeherstel en de herinrichtingswerkzaamheden van de Lange Haven eind 2017 kunnen worden afgerond. Het inrichtingsplan heeft als uitgangspunt een autoluwe Lange Haven waar het prettig verblijven is voor zowel de bewoner als de bezoeker. De buitenruimte wordt ingericht als een gebied waar voetgangers, fietsers en autoverkeer gezamenlijk door elkaar heen bewegen. Trottoirs zijn verdwenen en er is meer ruimte voor terrasmogeljkheden. In de nieuwe situatie wordt zwaar vrachtverkeer geweerd en blijft de huidige methode van afval inzameling ongewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *