Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERSTE MES TE PAKKEN PREVENTIEF FOUILLEREN MAASSLUIS

MAASSLUIS- De politie in Maassluis heeft eerder vanavond een mes onderschept tijdens het preventief fouilleren. Het mes is officieel het eerste wapen dat op die manier van straat wordt gehaald. Sinds donderdag is het mogelijk om preventief te fouilleren in Maassluis.

De drie metrostations in Maassluis en de directe omgeving rond die stations zijn voor een periode van 6 maanden door burgemeester Edo Haan (PvdA) aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit betekent dat de politie in deze periode mensen hier preventief kan fouilleren.

Sinds de opening van de Hoekse Lijn weten reizigers Maassluis makkelijker te vinden en hierdoor zou de kans op meer potentiële slachtoffers en daders toenemen. Door preventieve fouilleeracties uit te voeren op en nabij de vervoersknooppunten, kan de politie dat voorkomen. Volgens Haan geven de metrostations in Maassluis niet direct aanleiding tot grote zorgen, maar worden in eerste instantie aangewezen ter preventie om verdere incidenten te voorkomen.

De gemeenten Vlaardingen en Schiedam hebben de metrostations langs de Hoekse Lijn al als veiligheidsrisicogebied aangewezen en de politie heeft geadviseerd om in navolging daarvan ook de metrostations in Maassluis als veiligheidsrisicogebied aan te wijzen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *