Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERSTE 1000 WONINGEN SCHIEDAM VOORBEREID OP AARDGASVERBOD

SCHIEDAM- Verhuurder Woonplus is begonnen met de eerste duizend woningen startklaar te maken voor het aardgasverbod in Schiedam-Groenoord. De verhuurder kan daarbij rekenen op een subsidie van 3,6 miljoen euro van de Provincie en de EU. Vorige week vond de aftrap plaats bij de eerste flats in het project op het Jacques Urlusplein. Begin volgend jaar volgen sociale huurwoningen op het Louis Zimmermannplein en aan de Mozartlaan. Bedoeling is dat de eerste duizend woningen zo worden aangepast dat ze klaar zijn voor aansluiting op het toekomstig warmtenet van Eneco. Het maakt het aansluiten daardoor relatief eenvoudig.

De subsidie van 3,6 miljoen staat overigens nog niet op de rekening van Woonplus, ondanks de toezegging. Richard Hegeman (Woonplus): “Dat beschikbaarstellen wil nog niet zeggen dat je het binnen hebt. Het wil zeggen dat je het krijgt op het moment dat je aan alle A4-tjes met voorwaarden voldoet, op het moment dat het lukt. Het is eigenlijk een toezegging dat we een deel van de kosten vergoed krijgen.”

Uit de jaarlijkse enquête van klimaatbureau HIER blijkt een duidelijke afname van het draagvlak onder Nederlanders om aardgasvrij te gaan wonen. In 2017 was 58 % van de ondervraagden voorstander van aardgasvrij wonen, dit jaar is daar nog 45 % van over. “Er zijn nog nauwelijks succesverhalen in de bestaande bouw en de meeste gemeenten slagen er niet in om de bewoners een aantrekkelijk aanbod te doen”, verklaart HIER-directeur Eva van der Weiden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *