RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERST KWARTIERMAKER NODIG VOOR GROOT STADSFEEST ‘SCHIEDAM 750’

SCHIEDAM- De beoogde kwartiermaker, voor het feest in 2025 ‘Schiedam 750’, gaat werken in opdracht van de gemeente en wordt ondersteund vanuit het team Stadspromotie. Dat wordt volksvertegenwoordigers duidelijk gemaakt door het stadsbestuur, voordat de raadscommissie de zaak vanavond verder bespreekt.

Voor de voorbereidingen is een bedrag nodig van 325.000 euro: bedoeld om een professionele organisatie in te richten met de kwartiermaker en projectleider die aan de slag gaan met het voorbereiden van het jubileumjaar. De eerste fase staat in het teken van ophalen en om dit te kunnen doen is een werkbudget nodig waarmee bijeenkomsten kunnen worden betaald om de stad te betrekken. Ook moet een stevig fundament worden gelegd voor de latere uitvoering, waarbij ook communicatiemiddelen worden ontwikkeld.

Het op te stellen programma valt onder verantwoordelijkheid van de wethouder Anouschka Biekman (D66) en de burgemeester. Belangrijkste taak van de kwartiermaker is, in overleg met de stad, het opstellen van een conceptprogramma voor het jubileumjaar met bijbehorende financiële onderbouwing. Dit programma wordt aan de gemeenteraad gepresenteerd na de zomer.

1 reactie op “EERST KWARTIERMAKER NODIG VOOR GROOT STADSFEEST ‘SCHIEDAM 750’

  1. En weer 350.000 euro door een afvoerputje het lijkt er op dat onze gemeente niet weet wat zij anders met “ons” geld moeten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *