Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EENDEN VLIEGEN VISHANDEL HOEK VAN HOLLAND NU VOORBIJ

HOEK VAN HOLLAND- De Hoekse Vishandel heeft de eerste week op een nieuwe stek doorstaan. Veel trouwe klanten weten het bedrijf weer te vinden. Sinds vorige week prijkt de naam Hoekse Vishandel op het verkooppunt aan de kop van de parkeerplaats bij de Rechterstraat in Hoek van Holland. Na 34 jaar moest de bekende viswinkel van Cees Hofland het vertrouwde pand aan de Stationsweg noodgedwongen verlaten. De sloophamer wacht. Het optrekje moet plaats maken voor de Hoekse Lijn naar het strand.

Aan de Stationsweg verwijzen oranje borden in het Nederlands en Engels naar het nieuwe adres. Wie die borden niet zullen lezen is het eendenkoppel waarmee de Hoekse Vishandel in april 2018 in het nieuws kwam. Elke morgen stipt om 07.00 uur stond het naamloos eendenechtpaar te trappelen van ongeduld bij zaak op de Stationsweg .  Van Hofland kregen de twee een bak water met brood. En dat liet het eendenkoppel zich smaken in de afgelopen jaren.

Lange tijd zag het er naar uit dat de Hoekse Vishandel ten onder zou gaan. Hofland had na vier jaar onderhandelen met de gemeente Rotterdam geen overeenstemming bereikt over een vervangend pand. Tot het in augustus lukte om het pand van snackbar De Eerste De Beste aan de Rechtestraat te kopen. Iedereen blij, behalve de eenden. Zij zoeken al dagen tevergeefs naar hun ochtendmaaltje.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *