Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DUURZAME SLOOP KANTOREN SCHIEVESTE SCHIEDAM

SCHIEDAM- De kantoorpanden van Caiway en Nexans aan de Overschieseweg in Schiedam-Oost zullen duurzaam worden gesloopt om plaats te maken voor woontorens. Wethouder Fahid Minhas (VVD) wijst op de grondovereenkomst die is gesloten met de plannenmakers voor dit deel van Schieveste. De Ontwikkelingscombinatie Schieveste(OCS) heeft de plicht om de kantoortorens aan te kopen. Minhas: “Wat we uit de eerste analyse hebben begrepen is dat die kantoorgebouwen op een duurzame manier zijn te slopen. Materialen die in het gebouw zitten zijn her te gebruiken.”

De wethouder ziet voorlopig geen problemen. Minhas: “Het kan zijn dat het op onderdelen van die gebouwen natuurlijk niet zo is. Dat er een fietsenstalling tegenaan zit of een parkeergarage, waarvoor dat niet geldt, maar het uitgangspunt van deze hele ontwikkeling, en dat staat ook in het masterplan, is dat de ontwikkeling op een duurzame manier plaatsvindt.”

De OCS wil circa drieënhalfduizend woningen bouwen tussen station Schiedam Centrum en de A20. De ontwikkelcombinatie heeft het initiatief genomen voor de plannen en zijn bereid dit verder uit te werken voor eigen rekening en risico.

In de plannen zijn zowel koop- als huurwoningen opgenomen. Vooralsnog gaat het om ongeveer 35% goedkope huur met 2/3 woningen gericht op studenten en 1/3 overige sociale doelgroepen. Naast woningen krijgt circa 10-30% van de nieuwe bebouwing bestemmingen voor werken en voorzieningen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “DUURZAME SLOOP KANTOREN SCHIEVESTE SCHIEDAM

 1. Kunnen deze kantoorpanden niet omgebouwd worden met woningen. Mede gezien de verschillende discussie welke er op dit moment in de stad gaande zijn met betrekking tot huisvestig van vluchtelingen.

 2. Een tweetal kantoortorens van 25 jaar oud met een waarde van 20
  Miljoen euro duurzaam slopen?!?!
  De wethouder maakt er weer een mooi verhaal van: het beton wordt vergruist, het staal gaat in het oudijzer net als het glas en het aluminium. maar hij wil wel van de Spaanse Polder Schiedam het meest duurzame bedrijventerrein maken door de hoogste eisen van Nederland af te dwingen middels de erfpacht!! Ook daar wil deze wethouder Minhas die graag projectontwikkelaar speelt alles slopen en leeg vegen! Duurzaam? kapitaalvernietiging!

  1. De torens hebben een waarde van 48 miljoen niet 20 miljoen en zijn van een Amerikaanse investeerder.
   Dat bedrag gaat dus af van de opbrengst van de grond en komt dus niet in de gemeentekas.
   De Schiedamse burger betaalt dus dik mee aan de bouw plannen van de wethouder die naast zijn salaris als wethouder van 95000 euro per jaar nog tonnen verdient met de handel in vastgoed!
   Hij kocht onlangs een villa in sveaparken van 800.000 euro! Knap als 32-jarige. Hij betaalde slecht 550.000 euro, en de rest?

  2. De torens hebben een waarde van 48 miljoen niet 20 miljoen en zijn van een Amerikaanse investeerder.
   Die willen volledige schadeloosstelling.
   Dat bedrag gaat dus af van de opbrengst van de grond en komt dus niet in de gemeentekas.
   De Schiedamse burger betaalt dus dik mee aan de bouw plannen van de wethouder die naast zijn salaris als wethouder van 95000 euro per jaar nog tonnen verdient met de handel in vastgoed!
   Hij kocht onlangs een groot half vrijstaand huis in sveaparken van 800.000 euro! Knap als 32-jarige. Hij betaalde slechts 555.000 euro, en de rest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *