Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘DUIZEND OEKRAÏNERS KUNNEN OOK NAAR UNILEVERTERREIN VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Vlaardingse raadsleden is maandagavond, tijdens de besloten bijeenkomst op het stadhuis, voorgehouden dat 1.000 Oekraïners ook gehuisvest kunnen worden in gebouw A op het voormalige Unileverterrein (‘Desnoods etage voor etage’), indien tweelaags woningbouw (met school, sportlokaal en een winkel) bij bedrijventerrein de Vergulde Hand niet gaat lukken. Gesproken wordt over ‘een Oekraïns dorp’ bij de Vergulde Hand.

Het wordt allemaal duidelijk nu op aandringen van StadsBelangen Vlaardingen (SBV) de geheimhouding is doorbroken van de besloten bijeenkomst (volksvertegenwoordigers is verzocht voorzichtig te zijn met het maken van foto’s van gepresenteerde sheets). De audio-opname van de beeldvormende avond voor raadsleden is vandaag alsnog gepubliceerd op de site van de gemeente, nu de gemeenteraad gisteravond unaniem akkoord is gegaan met het uitvoering geven aan de Wet open overheid.

Vera Kalf (SBV): “In het kader van openheid en transparantie, zeg maar de Wet open overheid, valt het StadsBelangen Vlaardingen op dat de opname van de aanvankelijk geheime bijeenkomst van afgelopen maandag rond de opvang van de Oekraïners nog niet openbaar is gemaakt op de website. Het zou een mooie, mogelijke eerste stap zijn, in het kader van de Wet open overheid.”

De aanvankelijke geheimhouding had volgens burgemeester Bert Wijbenga (VVD) alles te maken met de informatieverstrekking naar omwonenden. Wijbenga verklaarde maandagavond (achter gesloten deuren): “De enige reden is dat we niet mensen willen overvallen met krantenberichten, maar met een bericht aan betrokkenen persoonlijk, om op de hoogte gesteld te worden van onze plannen.”

Woensdag liet de gemeente zelf weten dat er 400 woningen worden gebouwd voor Oekraïners op een braakliggend terrein bij de Vergulde Hand. Nu al verblijft een onbekend aantal Oekraïners in het oude Unileverpand en is een deel van de containerwoningen op het terrein gereserveerd voor vluchtelingen.

1 reactie op “‘DUIZEND OEKRAÏNERS KUNNEN OOK NAAR UNILEVERTERREIN VLAARDINGEN’

  1. Ze kunnen ook gewoon terug naar het veilige deel van hun vaderland, of zijn de uitkeringen daar niet hoog genoeg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *