Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DRUK VOORJAAR MET CRUISESCHEPEN LANGS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Vanaf komend voorjaar wordt de Nieuwe Waterweg weer druk bevaren door cruiseschepen die koers zetten richting Cruiseport Rotterdam. Een van de hoogtepunten komt op 6 juni langsgevaren: Queen Mary 2.

De Queen Mary 2 is een passagiersschip dat zowel als cruiseschip, oceaanlijner, of lijnschip, wordt gebruikt. Op het moment van tewaterlating in 2003 was ze het grootste passagiersschip ooit gebouwd. Het schip werd naar koningin Mary van Engeland genoemd, grootmoeder van koningin Elizabeth II, die haar doopte op 8 januari 2004. In april 2006 kwam de Freedom of the Seas in de vaart, dat nog groter is.

Bij Cruiseport Rotterdam verwijst men ook met trots naar de komst van het Ms Seabourn Quest (op 24 mei), een luxueus cruiseschip van Seabourn Cruise Line. Ze is gebouwd door Mariotti in Genua. Het schip kwam juni 2011 in de vaart, maar in 2013 werd het al grondig verbouwd. Er kwamen onder meer twee extra kranen op het achterdek voor Zodiacs, te gebruiken tijdens cruises van Seabourn Quest in Antarctica, maar Rotterdam verwacht haar ook dit jaar. Het is een klein cruiseschip (450 passagiers) en toch behoorlijk ruim: 198 m lang en bijna 26 m breed. De naam van het schip werd gekozen na inzendingen van het publiek: uit 2100 inzendingen werd ‘Quest'(speurtocht/ontdekkingsreis) geselecteerd door Seabourn.

Verwacht worden ook: Odyssey of the Seas (4 april), Amadea (25 april), Mein Schiff 4 (28 april) en Anthem of the Seas (9 mei).
 

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *