WATERWEG ACTUEEL

DRONE INSPECTEERT HET HOGE LICHT HOEK VAN HOLLAND

DRONE INSPECTEERT HET HOGE LICHT HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Het Hoge Licht, de bekende, gietijzeren vuurtoren in Hoek van Holland wordt momenteel geïnspecteerd met behulp van een drone, voorzien van een 3D-scanner. Bij de 26 meter hoge, rode vuurtoren in de Willem van Houtenstraat wordt van top tot teen gekeken naar wat er mogelijke aan de buitenkant  mankeert. In totaal worden twee drones ingezet van de Dutch Drone Company.

Het oude hoge licht is ontworpen door A.C. van Loo en gebouwd in 1893 door Penn & Bauduin. De toren heeft een trap met 111 treden leidend naar zes verdiepingen. De ronde toren had een draaiend optiek dat in 1960 werd vervangen. Het hoge licht heeft dienstgedaan tot de komst van de nieuwe lichten bij de aanleg van de Maasvlakte in 1974. Het optiek is daarna nog gebruikt in de vuurtoren aan de Maasvlakte. In 1982 kreeg het hoge licht een monumentenstatus.

De toren is momenteel in gebruik als Nederlands kustverlichtingsmuseum. In dit museum ziet men een tentoonstelling over de geschiedenis van vuurtorens, vuurtoren modellen, lampenwisselaars, propaan gaslantarens, radiobakens, fotomateriaal en boeien.

Het plan voor plaatsing van de eerste vuurtorens van Hoek van Holland dateert uit de tijd van de aanleg van de Nieuwe Waterweg (1866 tot 1872). De vuurtorens waren nodig om de scheepvaart veilig richting haven van Rotterdam te kunnen loodsen.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Webradio Torpedo

april 16th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *