Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘DRAMA VLAARDINGEN-WEST WAS GEZAMENLIJKE ZELFMOORD’

VLAARDINGEN- Bij de explosie en de twee doden in de Van der Waalsstraat in Vlaardingen-West gaat het om een afgesproken gezamenlijke zelfmoordactie. Dat is althans de stellige overtuiging van de mensen die begaan zijn met de twee kinderen van het dode echtpaar die zijn achtergebleven. Voor de ingang van de flat in de Westwijk staan nog altijd bossen bloemen en branden kaarsjes.

De politie liet gisteren in een persbericht aan alle media weten: ‘Sporen tonen aan dat de man zijn vrouw om het leven heeft gebracht’, maar die mededeling wil er in Vlaardingen-West niet in. ‘Dat staat niet op teletekst’, klinkt het verwijtend. En: ‘Als zij samen besloten hebben dit te doen, wat er veel meer op lijkt volgens onze informatie, is dit zeker naar de kinderen wel heel erg als hij als moordenaar wordt weggezet.’

Ter ondersteuning wordt geschermd met een bericht op Instagram. De 21-jarige Celas Monteiro schrijft:

‘Op vrijdag 5 juli 2019 heb ik afscheid moeten nemen van 2 mensen die mij 21 jaar lang hebben opgevoed.
Mijn moeder: de mest blije en zorgzame vrouw die ik en vele anderen waarschijnlijk kennen. Zij heeft zelf al veel mensen verloren en toch wist ze zichzelf elke dag weg te cijferen om voor een andert daar te staan waar nodig was. Kort gezegd, het was niet alleen mijn moeder, maar ook voor vele anderen.
Mijn vader: Een geboren leider, trainer en voetbalguru. Voor mij iemand die ik elke dag als voorbeeld zag. Heeft in mijn ogen alles bereikt wat ik later in mijn leven wil bereiken. Hij wist elk probleem, wedstrijd, zaak en zelfs familieactiviteit in een excelbestand te zetten en het schematisch weer te geven, hahahah. Ik kan je zeggen dat ik geen betere opvoeding kon wensen.. van mijn vader niet en niet van mijn moeder. Samen waren zij het dreamteam voor elkaar, mijn zusje en voor mij.
Wat er is gebeurd op 5 juli is zeker geen duidelijke afspiegeling van hoe ons gezin was. Thuis was er elke dag alleen maar liefde en ik zal zorgen dat ik die vibe zal doorzetten. Ik zal voor mij en mijn zusjes doelen strijden. Betreft de support die ik heb gekregen en nog steeds krijg deze dagen ben ik iedereen zo erg dankbaar voor. Ik heb alles gezien en zal later op al jullie berichten terugkomen.
Ik zal mn ouders trots maken, let op mijn woorden. De weg die ik neem, neemt niemand van mij weg.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “‘DRAMA VLAARDINGEN-WEST WAS GEZAMENLIJKE ZELFMOORD’

 1. Heel veel sterkte voor jouw en je zus.
  Misschien weet jij de reden, maar ze zullen wel wanhopig geweest zijn om zoiets te doen !

 2. Wat is dat mooi gezegd. En ik weet zeker dat ze trots op jullie waren. En dat zullen jullie ten allen tijden meenemen in jullie verdere leven. Jouw moeder heeft bij mijn zoon op de lagere school gezeten. Als ze bij mij aan de kassa stond maakte ze altijd een gezellig praatje en dan vroeg ze hoe het was en met mijn zoon. En vol trots ook over jullie. En ze zei altijd doe je de groetjes aan maikel. Heel veel sterkte deze tijd.

 3. Kunnen jullie dit bericht verwijderen?? Zijn speculaties! Niets van waar!!! Kinderen zitten ook op internet!! Dit is sensatie zoeken!! Heb respect voor de kinderen!! En dan ook het bericht nog erbij van hun zoon! Zo respectloos dit!

 4. Ongelofelijk. Jullie ” journalist” welke dit in elkaar heeft geknutseld is alle schaamte voorbij. Sensatiezucht, speculaties en grote woorden over de rug van nabestaanden heen. Echt schandalig, maar ja tegen domheid en zelfarrogantie kan je weinig doen.

  Denk ook nog even aan het feit dat dit stukje nog lang op internet zal/kan circuleren.

  Ik hoop dat de redactie iets van verstandigheid toont en dit stukje verwijderd.

  Zo niet, dan zou het mooi zijn als boontje om zijn loontje komt. Karma.

 5. Celas Monteiro ik wens je alle kracht en liefde toe om dit verdriet te verwerken samen met je zusjes. Ik hoop dat al jou mooie toekomstplannen uit zullen komen en blijf geloven in de liefde die jij 21 jaar gekend hebt.

 6. Wat moet je het dan als ouders zwaar gehad hebben en diep in de put gezeten hebben om deze beslissing genomen te hebben.
  Voor zowel hun zelf en om dit hun kinderen aan te doen …

 7. Er is zorgvuldig sporenonderzoek geweest. Er is gesproken met getuigen, zijn camerabeelden bekeken en ander onderzoek gedaan. De trieste uitkomst is dat de explosie is veroorzaakt door de man zelf. De sporen tonen aan dat hij zijn vrouw om het leven bracht. Hulpinstanties staan de nabestaanden bij.

  1. Als wij familie het niet geloven, dan is dat niet jullie probleem!! Jullie hoeven niet te beweren dat wij de oorzaak moeten accepteren!! Wij familie weten dat Zecarias en Alexandra heel goed met elkaar waren en ook met de kinderen!! Dit soort dingen maken mij boos. Niets of iemand verplicht ons om te accepteren wat er is gebeurd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *