Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DRAADLOZE THERMOSTAAT OPLOSSING ONVREDE SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- Huurders van WoonPlus in Schiedam-Groenoord krijgen een draadloze thermostaat in plaats van een bedrade en er zal worden gekozen voor een andere oplossing voor het doorvoeren door de wanden. Dat is het resultaat van de klachten van bewoners van het Jacques Urlusplein, waar de eerste woningen zijn aangepast voor een aansluiting op het toekomstig warmtenet. De specifieke klachten die de bewoners van het Urlusplein met een enquête hebben gemeld, zouden alsnog zijn opgelost, meldt de gemeente over de
voortgang van het project in de eerste kwartaalrapportage.

In september 2020 is een enquête gehouden onder alle bewoners. Het doel van de enquête was het in kaart brengen van de punten die moeten worden verbeterd. De enquête is ingevuld door 12 bewoners. Tevreden waren bewoners over het huisbezoek, afhandeling van schades en de oplevering. Ontevreden waren bewoners onder andere over het uitlopen van de planning en niet netjes werken.

In de recente ronde bij bewoners, half februari tijdens de koude periode, is door WoonPlus navraag gedaan over de ervaringen over de verwarming. Ook is dit moment benut om navraag te doen naar de afwerking van de maatregelen en of er andere punten bij de bewoners spelen. Hierbij zijn 28 van de 40 bewoners bereikt. De conclusie van WoonPlus is dat de mensen tevreden zijn over de nieuwe verwarmingsinstallatie. De genoemde herstelpunten/reparatieverzoeken zijn na deze ronde direct opgepakt en zijn verholpen (of staan ingepland). ‘Er is daarbij geen negativiteit bij de bewoners van deze flat ervaren’, zo valt te lezen in de kwartaalrapportage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *