WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘DOOR SPEEDBOOT GEHAVENDE BRUG BIJ VLAARDINGEN MOGELIJK VERVANGEN’

VLAARDINGEN- Morgenochtend gaan duikers het water in om de schade te onderzoeken aan de fietsbrug over de Boonervliet bij Vlaardingen. Een woordvoerder van het Hoogheemraadschap Delfland sluit niet uit dat de gehavende brug in zijn geheel wordt vervangen wanneer het schadebedrag de kosten van een nieuw exemplaar benadert.

Over de daadwerkelijke oorzaak van de schade gaan wilde geruchten die Delfland ontkent noch bevestigt. Een speedboot zou met volle snelheid tegen de brug zijn geknald en na het incident met volle vaart zijn vertrokken. Onduidelijk is of de schade op de brokkenmaker kan worden verhaald. “Daar is de juridische afdeling nu mee bezig”, zegt de woordvoerder.

De fietsbrug over de Boonervliet bij Vlaardingen blijft nog twee weken dicht. In week 35 worden tijdelijke herstelwerkzaamheden verricht aan de beschadigde pijler. De verwachting is dat de brug daarna weer open kan voor fietsers en wandelaars. “We doen er goed en degelijk onderzoek naar. Het belangrijkste is dat de situatie daar veilig is .En we weten dat heel veel mensen daar graag over die brug heen willen”, aldus de woordvoerder.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘DOOR SPEEDBOOT GEHAVENDE BRUG BIJ VLAARDINGEN MOGELIJK VERVANGEN’

  1. Speedboot? Op 30 juli rond 14:00 uur is er een duwboot met 2 bakken vol aarde/ zand tegen deze brug gevaren. Hiervan zijn getuigen en beeldmateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *