Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DOOR PRIVACYWET GEEN ZICHT OP VERTREK OUD-SCHIEDAMMERS

SCHIEDAM- De privacywetgeving weerhoudt de gemeente Schiedam van het benaderen van oud inwoners om te informeren naar hun verhuizing naar elders. Dat krijgt de PvdA te horen wanneer wordt geïnformeerd naar de verhuizingen van (oudere) Schiedammers en ‘een instroom van nieuwe, doorgaans jonge huishoudens aan de onderkant van de woningmarkt’.

In een reactie op de PvdA komt het gemeentebestuur wel met een mogelijk aanleiding voor de uitstroom: het zou liggen aan het woningaanbod in Schiedam.

Burgemeester en wethouders stellen: ‘Uit de meest recente staat van de stad zien wij nogmaals dat de ontwikkeling van de bevolking in Schiedam anders verloopt dat de bevolkingsontwikkeling in Nederland. In Schiedam gaat de vergrijzing minder hard en is er een vertrek saldo van 40-plussers. In Schiedam ontbreekt een segment aan woningen waarnaar doorgestroomd kan worden (hogere segment sociale huur en woningen voor het midden segment). Ook zien we in onderzoek (Grote Omgevingstest) dat er behoefte is aan woningen in het zogenaamde luxere segment (2 onder 1 kap, vrijstaand), deze woonwens wordt vaak bewoond door de hogere inkomens, die deze wens vaak buiten Schiedam in vervulling laten gaan. 40-plus huishoudens hebben vaker een hoger inkomen dan jongere huishoudens. Naar de reden van vertrek kan niet worden gevraagd omdat vertrekkers zich niet uitschrijven in Schiedam, maar zich juist inschrijven in een andere gemeente.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *