RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DOOR PARKEERKOSTEN: ‘VLAARDINGERS WINKELEN MASSAAL IN KONINGSHOEK’

VLAARDINGEN- Vlaardingers gaan in groten getale overdekt winkelen in Maassluis en Naaldwijk vanwege de parkeerkosten in de Vlaardingse binnenstad. Dat brengt fractievoorzitters Ben Trooster, van Beter voor Vlaardingen (BvV), tevergeefs onder de aandacht bij de wethouder en de gemeenteraad. Samen met de PvdA pleit Trooster voor een pilot gratis parkeren in de binnenstad voor vergunninghouders uit Oost en het centrum. Een voorstel daartoe wordt door de gemeenteraad verworpen met 15 voorstemmers en 18 tegen.

Ondertussen zijn de prijzen van parkeervergunningen in Vlaardingen dit jaar wederom gestegen, stellen BvV en de PvdA. De wethouder spreekt dat tegen. Wethouder Bart Bikkers (VVD): “Het is 7 jaar geleden dat de tarieven van de vergunninghouders omhoog zijn gegaan. Het woord wederom is in onze ogen daarom niet terecht.”

De wethouder voorziet een stijging van de parkeerdruk bij een proef met gratis parkeren in de Vlaardingse binnenstad. Bikkers: “U kent met mij ook de signalen van vele bewoners in de binnenstad die ook heel vaak hun auto niet kwijt kunnen en aangeven dat de parkeerdruk enorm is. Dat zijn vooral de momenten dat de mensen in Vlaardingen, en dus ook de Oostwijkers, graag in die binnenstad komen, wanneer er markt is, op de zaterdag, om hun boodschappen te doen. Dus wanneer de Oosterwijkers met hun auto naar de binnenstad komen, zoals dat gewenst wordt door de indieners van deze motie, dan doen ze dat veelal op de piekmomenten en natuurlijk niet op de dalmomenten. Daarmee wordt er een onverstandige parkeerdruk gecreëerd.”

Volgens PvdA en BvV wijken bewoners uit de Oostwijk nu uit naar andere winkelgebieden dan het centrum om parkeerkosten te ontlopen. Daardoor lopen ondernemers uit het centrum omzet mis. Trooster: “Ja, het mocht eens wat drukker worden in de binnenstad. Winkeliers profiteren daarvan. Volgens mij is dat ook een taak van de wethouder binnenstad. U heeft werkelijk geen idee hoeveel mensen naar de Tuinen in Naaldwijk rijden of naar de Koningshoek in Maassluis. Dat kost ook heel veel extra kilometers. En dat wilt u toch niet?”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

8 reacties op “DOOR PARKEERKOSTEN: ‘VLAARDINGERS WINKELEN MASSAAL IN KONINGSHOEK’

 1. Wat een zielige bezuiniging, Vele euro’s brandstof verrijden om een eurootje parkeerkosten te besparen. Als je te gierig bent om de parkeermeter te vullen dan schrik je je bij de benzinepomp helemaal het apezuur, misschien kun je beter geen auto meer rijden. De parkeertarieven liggen in Vlaardingen op een fractie van het niveau van de grote steden waar je soms 5 euro per uur betaalt.

  1. Ik denk eerder aan een combinatie van factoren waarom men dit doet. Als je de extra benzinekosten saldeert met de parkeerkosten, kun je voor weinig geld in Maassluis onbeperkt lang overdekt winkelen en is tevens het winkelaanbod groter

 2. Snap ik wel, gaat niet om de parkeerkosten maar om de diversiteit, mooie winkels niet 10 van hetzelfde lekker divers. Ben er laatst geweest, super!

  1. In een andere stad winkelen vanwege een ander aanbod snap ik. Vandaar dat mensen graag stedentrips maken. Loop je in Maassluis, Delft, Gouda dan is dat inderdaad een andere beleving dan de stad waar je woont. Maar uit dit artikel blijkt dat het hier om vrekken gaat die een eurootje denken te besparen.

 3. Vind parkeren tegen vergoeding op de openbare weg, bij een winkelcentrum oplichterij. Je betaald i.d.d. al genoeg wegenbelasting. Zuid Holland is één van de duurste provincies, zoniet de duurste met wegenbelasting.
  Soms moet je wel parkeren op de openbare weg, maar ik probeer dat uit principe niet te doen.
  Als ik parkeer betaal ik dat met een parkeerapp.
  Ik keek nooit naar de bedragen, maar kreeg op een gegeven moment de rekening gepresenteerd van 1 uurtje Vlaardingen, viel me erg tegen met de ingevoerde verhoging.

   1. Invoeren parkeren met blauwe kaart voor b.v. max 1.5 uur, daarna wel betalen. Hierdoor krijg je voldoende omloop. Moet op zich voldoende zijn om boodschappen e.d. te doen. Zelfs mijn vrouw lukt dat binnen 1.5 uur samen met schoondochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *