Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DISCUSSIE RELIGIEUZE BESNIJDENISSEN VLAARDINGEN

Al-Hijra-moskeeVLAARDINGEN- Het vergoeden van religieuze besnijdenissen bij kinderen door zorgverzekeraar Zilveren Kruis zorgt ook voor verdeelde reacties bij Vlaardingse raadsleden.

Het SP-raadslid Ingrid Wijker laat via de sociale media weten dat ze niet perse tegen de besnijdenissen is, omdat het anders illegaal zou gebeuren. ‘Een meisje kan sterven en de dader? Als men ze kan pakken, hard straffen’, vindt Wijker. ‘Maar ik begrijp echter wel de achterliggende gedachte van de zorgverzekeraar’, laat zij weten.

Foute boel, meent Ron Boers van ONS.Vlaardingen: ‘Zo wordt ook de burka goedgekeurd: ‘anders komen ze helemáaál niet buiten’. Dat vind ik echt de omgekeerde wereld. Ik begrijp de achtergrond natuurlijk ook, maar zo’n aanpak is het begin van het einde.’

Zilveren Kruis houdt vast aan de vergoeding per 2017. Het leverde de verzekeraar een stroom aan opzeggingen op. De verzekeraar laat in een online toelichting weten: ‘ We hebben het over besnijdenissen bij mannen en jongens. Deze wordt vergoed met een aanvullende verzekering. ‘Misschien ten overvloede: we hebben het hier niet over vrouwenbesnijdenis. Dat is in Nederland verboden en vergoeden we zeker niet’, aldus de verzekeraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *