RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DIEVEN STELEN KOPEREN DEUREN GRAFKELDERS DORDRECHT

DORDRECHT- Vanaf begraafplaats de Essenhof aan de Nassauweg in Dordrecht hebben dieven afgelopen nacht hun slag geslagen. Vanaf twee grafkelders werden twee koperen deuren weggenomen.

De diefstal is in de loop van vandaag ontdekt, toen bij een toegangshek een vernield slot werd aangetroffen. De gemeente heeft aangifte gedaan en laat uitzoeken of er nog nabestaanden zijn van de personen die in de betreffende grafkelders begraven liggen.

De gemeente Dordrecht kijkt of er stappen ondernomen kunnen worden om de begraafplaats nog beter te beveiligen. Er zal extra surveillance zijn vanuit handhaving en er wordt gekeken of het mogelijk is om op het terrein van Essenhof beveiligingscamera’s op te hangen.

De politie zoekt getuigen van de diefstal. Wie weet wie deze diefstal op zijn geweten heeft/hebben, wordt gevraagd contact met de politie te leggen. Gezien het gewicht van de deuren ligt het voor de hand dat de dieven gebruik hebben gemaakt van een auto; misschien is iemand dat opgevallen. Ook doet de politie een beroep op opkopers om extra alert te zijn als de koperen deuren aangeboden worden. Ook wie beelden van bijvoorbeeld een bewakingscamera of dashcam heeft, wordt gevraagd dit met de politie te delen. Bellen kan naar 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000.

Wilt u ook een eerlijk stemadvies? Doe dan De Echte Stemwijzer! De stellingen zijn gekoppeld aan het stemgedrag van de partijen op ingediende moties in de Tweede Kamer. Aan het einde krijgt u een resultaat op basis van het gedrag van de partijen in de Tweede Kamer en niet op basis van wat er in het partijprogramma beloofd wordt.

De echte stemwijzer vindt u HIER.

1 reactie op “DIEVEN STELEN KOPEREN DEUREN GRAFKELDERS DORDRECHT

  1. Ik heb in diverse musea in dit land vele voorwerpen gezien die van graven zijn gestolen. Veel kostbaardere voorwerpen dan een paar koperen deuren. De helers zijn bekend (de musea) en justitie staat erbij en kijkt ernaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.