Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG GEEN BESLUIT DIGITALE VERGADERING GEMEENTERAAD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De fractievoorzitters in de Vlaardingse gemeenteraad overleggen komende donderdag over de mogelijkheid om digitaal te vergaderen over het Herstelplan, zo laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten. Daarna wordt duidelijk of er een digitale raadsvergadering plaats kan vinden waarmee de deadline van 24 april aanstaande gehaald zou kunnen worden. Als Vlaardingen het Herstelplan niet uiterlijk 24 april indient bij de Provincie, blijft de gemeente in ieder geval tot het einde van het jaar onder preventief toezicht.

De fractievoorzitters hebben eerder al aangegeven dat er oordeelsvormend vergaderd kan worden via een videoverbinding indien die wens bestaat. Daaraan voorafgaand vindt nog een schriftelijke beeldvormende ronde plaats over een aantal onderwerpen. Deze schriftelijke ronde is nu bezig. Na afronding zal worden bepaald over welke onderwerpen en wanneer een oordeelsvormende videovergadering zal worden georganiseerd.

De Provincie wil het Herstelplan van de gemeente Vlaardingen uiterlijk 24 april in handen hebben. De Provincie heeft het advies gegeven om voor een snelle besluitvorming gebruik te maken van de mogelijkheid om naast digitale vergaderingen ook digitaal besluiten te nemen. In aanloop naar een sluitende begroting moet met het Herstelplan een begrotingstekort van minimaal 15 miljoen euro worden opgelost.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *