Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DEUR OP KIER MEGA GRAFAKKER HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De Rotterdamse wethouder Bert Wijbenga (VVD) geeft de aanleg van een natuurbegraafplaats in Hoek van Holland een serieuze kans. Wel moet initiatiefnemer Natuurbegraven Nederland (NBN) hun voorlopige voorkeurslocatie nogmaals tegen het licht houden, waarbij vertrekpunt is dat het natuurbegraven zo min mogelijk ‘zichtbaar’ is en zo min mogelijk overlast geeft voor omwonenden.

In Hoek van Holland is veel bezwaar tegen de vestiging van de grootste natuurbegraafplaats van Nederland in de Bonnenpolder. Van alle deelnemers aan een enquête over de Bonnenpolder in maart bleek 67 % tegen de natuurbegraafplaats. De gebiedscommissie had om een enquête verzocht voor hun advies richting het gemeentebestuur in Rotterdam.

Door het begraven van doden in de weilanden van de Bonnenpolder wordt het groengebied tot in lengte van jaren beschermd. Dat stellen de initiatiefnemers: Natuurmonumenten, Zuid-Hollands Landschap en NBN. Door het begraven van overledenen geldt voor de grond de wet op de lijkbezorging, die bouwplannen en herontwikkeling van begraafplaatsen niet toestaat.

Tegenstanders willen geen graven in een recreatiegebied.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *