Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK SCHIEDAM WIL REM OP DOORVERWIJZING SPECIAAL ONDERWIJS

SCHIEDAM- Het Schiedamse raadslid Gurcu Polat-Işıktaş (Denk) maakt zich zorgen om het aantal leerlingen dat naar het speciaal onderwijs wordt gestuurd. Polat vindt dat leerlingen meer kansen hebben om zich te ontwikkelen in een reguliere klas. Ze wil weten welke maatregelen Schiedam neemt om een verdere stijging van het speciaal onderwijs tegen te gaan.

Denk heeft begrepen dat de stijging van het aantal leerlingen in het speciaal onderwijs onder meer komt doordat de klassen te groot zijn en door een tekort aan juffen en meesters in het regulier basisonderwijs.

Het speciaal onderwijs is in Nederland de benoeming voor onderwijs aan kinderen die vanwege leer- of gedragsproblemen, vanwege lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke handicaps of door gedragsstoornissen extra zorg op school nodig hebben. Tot 1985 werd het speciaal onderwijs in Nederland ‘buitengewoon lager onderwijs’ genoemd, afgekort B.L.O.

Aan het eind van de basisschool blijven de schoolprestaties van niet-westers allochtone leerlingen achter bij die van autochtone en westers allochtone leerlingen (bron: CBS). Kinderen die meer hulp behoeven bij de opvoeding en het leren dan het reguliere basisonderwijs kan bieden, zijn aangewezen op vormen van speciaal onderwijs.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *