Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK SCHIEDAM WIL BREDERE AANPAK ‘RACISME EN DISCRIMINATIE’

SCHIEDAM- In december beslist de Schiedamse gemeenteraad over het structureel inzetten van belastinggeld voor de aanpak van racisme en discriminatie. De fractie van Denk hoopt op een raadsmeerderheid en wijst op de Regenboogaanpak waarvoor wel structureel budget is, maar Denk wenst een brede inzet.

Bij de politie zijn over heel 2020 in totaal 44 discriminatiemeldingen uit Schiedam geregistreerd. Antisemitisme en seksuele gerichtheid waren bij de politie de meest geregistreerde discriminatiegrond, meldt het Rotterdamse anti-discriminatiebureau RADAR. Veel van deze registraties gaan over incidenten waarbij agenten tijdens een aanhouding werden uitgemaakt voor ‘kankerjood’. ‘Hoewel hun (vermeende) etnische of religieuze achtergrond hierbij vermoedelijk meestal geen rol speelt, kan dit een negatief en vijandig beeld over Joden in stand houden’, stelt RADAR.

Een derde van de politieregistraties in 2020 had betrekking op de discriminatiegrond seksuele gerichtheid. Voor een groot deel zijn dit registraties van scheldpartijen met termen zoals ‘kankerhomo’ en ‘vieze flikker’. Deze scheldwoorden werden bijvoorbeeld gericht tegen werknemers met een publieke taak, zoals politie en medewerkers in de zorg of het openbaar vervoer. Over de etnische achtergrond van de schelders doet RADAR geen mededeling.

4 reacties op “DENK SCHIEDAM WIL BREDERE AANPAK ‘RACISME EN DISCRIMINATIE’

  1. Het zou inderdaad mooi zijn als de Denk stemmers zouden stoppen met discrimineren in de vorm van antisemitisme, vrouwenonderdrukking en op alles neerkijken wat geen mohammedaan is. Ook dieren discrimineren ze door bepaalde soorten haram te noemen. Stop ermee Denk! Geef het goede voorbeeld, dan komt de rest vanzelf.

  2. Vele aanhangers van denk en denk stemmers zijn hier echt niet blij mee. Gaat ze stemmen kosten.
    Vooral hun volgelingen zijn antisemiet.

    En hun leider Erdolullo is ook lekker bezig. In Istanbul heeft de politie keihard ingegrepen tegen demonstrerende vrouwen met traangas en rubberen kogels. De demonstratie was tegen terugtrekking van Turkije uit het verdrag van Istanbul. Die wet was tegen geweld tegen vrouwen.
    Laat denk hier zich in het openbaar tegen keren, vooral gaan demonstreren in Turkije of voor de ambassade. Dat doen ze niet. Dan wordt de geldkraan voor deze 5e colonne partij vanuit Istanbul en diverse dictoriale en mensenrechten schendende landen dichtgedraaid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *