WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK SCHIEDAM: FORSE DALING POPULARITEIT

SCHIEDAM- Denk is onder kiezers in Schiedam aantoonbaar op retour. De partij werd vorig jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen tweede (na de VVD), maar komt tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van afgelopen week niet verder dan plaats nummer zes (met 7,8 % van de stemmen). Zelfs de PvdA doet het beter (8,5 %) in Schiedam. Er is onder het Denk electoraat ook geen spraken van een overstap naar moslimpartij Nida. Dit dependance van de Moslimbroederschap (aangevuld met Hollandse landverraders) komt in Schiedam niet verder dan een kansloze 0,7 % van de stemmen.

In Schiedam heeft Denk na een jaar in de gemeenteraad al een aantal regelrechte miskleunen op naam staan. Nota bene op dossiers die voor de partij belangrijk zijn.

In februari kreeg Denk het deksel op de neus bij het vermeend etnisch profileren. Dit komt in Schiedam niet systematisch voor en wordt niet bewust als middel door de politie ingezet. Dat kreeg Denk te horen van burgemeester Cor Lamers (CDA). Denk had in schriftelijke vragen gesteld dat etnisch profileren door politieagenten een probleem was.

Kort daarvoor kreeg Denk te horen van de burgemeester dat er geen dreiging bestaat naar moskeeën in Schiedam. Denk had om bescherming gevraagd van islamitische gebouwen op basis van de aanhoudende terreurdreiging in Nederland. Afgelopen week werd die bescherming toch daadwerkelijk ingezet, na de terreurdaad in een Utrechtse tram. Een aanslag gepleegd door de Turk Gökmen Tanis.

Vorig jaar werd met de officiële presentatie van een onderzoek duidelijk gemaakt hoe het zit met de vermeende betrokkenheid van de stad Schiedam bij een klein aspect van de grootschalige slavenhandel (die van de handel in Afrikaanse slaven door blanken). Denk had om het onderzoek gevraagd. De partij had gesuggereerd dat de betrokkenheid van Schiedam aanzienlijk was, maar kwam niet met bewijzen. Op 27 september liet gemeentearchivaris Laurens Priester weten, naar aanleiding van uitvoerig onderzoek, dat in totaal zes Schiedammers ooit waren betrokken bij de handel in Afrikaanse slaven. Schiedamse jenever heeft geen rol van betekenis gespeeld in de Nederlandse slavenhandel.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *