Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK SCHIEDAM: ‘ARBEIDSMIGRANTEN DRAGEN BIJ AAN ONZE STAD’

Robert Berns (CU-SGP): “Wat dragen ze bij aan de Schiedamse samenleving?”
SCHIEDAM- “Arbeidsmigranten dragen ruim 11 miljard euro bij aan ons nationale inkomen en zijn inmiddels de katalysator van onze economie”, beweert raadslid Cemil Kahramanoglu (Denk), tijdens de raadscommissie bij behandeling van de Verordening Beheer Woonruimtevoorraad. Een deugdelijke onderbouwing blijft vervolgens achterwegen.

Volgens Kahramanoglu ‘willen we allemaal goedkoop groenten en fruit kopen’ en daar zouden vele Oost-Europeanen aan bijdragen. Robert Berns (CU-SGP) breekt op dat moment in op het betoog: “Wat dragen ze bij aan de Schiedamse samenleving? Niet aan de Nederlandse economie, maar dragen ze bij aan onze samenleving?”

Kahramanoglu: “Uh, … de Nederlandse economie … uh,… de Schiedamse samenleving is een gedeelte van de Nederlanders economie. Hoe je het wendt of keert, het draagt bij aan de Schiedamse samenleving.”

Er tekent zich een ruime meerderheid af in de Schiedamse gemeenteraad voor nieuw beleid tegen het massaal opkopen van goedkope woningen door uitzendbureaus voor kamerverhuur aan Oost-Europeanen die vooral in het Westland te werk worden gesteld. Denk reageert daarop met de mededeling dat ook zij voor de aanpak zijn van huisjesmelkers . Kahramanoglu: “Tegelijkertijd is dit voorstel ook aanleiding om beleid te herzien. Schiedam is van ons allemaal. Ook van mensen die uit andere windstreken komen en bijdrage aan ons welvarende land. Deze mensen verdienen ook een dak boven hun hoofd. Goed dat het college leiding neemt met onze woningvoorraad, maar het college is ook verantwoordelijk voor de huisvesting van gastarbeiders: De toekomstige Nederlanders.”

In april riep Denk als eens op om de veroorzakers van hardnekkige woonoverlast in Schiedam een tweede kans te geven. De onruststokers zouden daarom niet geweigerd mogen worden bij de herhuisvesting in bepaalde wijken op basis van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp) waarmee Schiedam sinds vorig jaar werkt. Het pleidooi is tevergeefs. Behalve Denk en de fractie Van Dijk stemde de gemeenteraad juist in met scherpere regels voor de volkshuishuisvesting.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “DENK SCHIEDAM: ‘ARBEIDSMIGRANTEN DRAGEN BIJ AAN ONZE STAD’

  1. de enige bijdrage die die gasten leveren is overlast en ellende. Hoop dat ze snel weer retour gaan naar thuisland.
    Dronken achter stuur zitten en dan mensen dood rijden, bedoelen ze dit met bijdrage???
    Stelletje linkse sukkels.

  2. Ze leveren zeker een bijdrage aan de stad ze leveren namelijk leden van criminelenorganisaties. Schiedam staat niet voor niks zo hoge in de lijstjes van moorden en drugs gelinkt criminaliteit

  3. Denk ff na, alleen maar overlast. Gooien al hun zooi naast de container maakt niet uit of er wel of geen pas aanwezig is. Het verveelt zich dood en het geluid dat ze produceren is ver boven de norm dag en nacht. Laten die tuinders maar een plek tussen de kassen bouwen waar dit soort lui kunnen slapen als ze überhaupt slapen, ik wel maar dat is heel lastig met dit soort figuren die t/o je wonen, weg er mee, onaangepast tuig. Dan heb ik het nog niet eens over de criminele activiteiten van deze lui, denk lekker verder zzzzz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *