Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK KOMT MET FOTO’S ‘MENSONTERENDE TOESTANDEN’ SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er zijn nu ook foto’s toegevoerd aan de raadsvragen die de fractie Denk vorige week heeft gesteld over de Staatsliedenbuurt in Schiedam-Nieuwland. Te zien is onder meer de beschimmeling van een woning. Denk trekt de conclusie dat een dergelijke woning in feite onbewoonbaar is. De partij heeft het stadsbestuur al om opheldering gevraagd.

Volgens fractievoorzitter Dogukan Ergin (Denk) is er sprake van mensonterende toestanden in de stad: ‘Ik roep het college van B&W op om per direct in te grijpen, want een advies als zet het raam maar open tegen schimmelproblematiek zet geen zoden aan de dijk.’

Denk heeft, samen met bewoners van de Staatsliedenbuurteen, al een ronde gelopen door de wijk en heeft daarbij verloedering in beeld gebracht, te weten ontoegankelijke afvalcontainers, kapotte en slechte bestrating, kind onvriendelijke en -onveilige speelplaatsen, gevaarlijke situaties door open bestrating voor fietsers, wildgroei aan heggen en struiken, niet werkende straatverlichting, kapotte hekwerken, een hondentoilet waar geen hond komt en onwenselijke bouwafval (dixie).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “DENK KOMT MET FOTO’S ‘MENSONTERENDE TOESTANDEN’ SCHIEDAM

 1. Denk houdt van zielig doen hoor, die wijk zit vol mohammedanen, ze vernielen de boel en gaan daar over klagen, ze ventileren niet, krijgen dus schimmel en gaan daar over klagen, ze maken niet schoon, dan krijg je ongedierte, gaan ze ook over klagen.. Gezeur allemaal. Niemand verplicht de bewoners om daar te blijven als het ze niet bevalt. Je kunt overal een huis kopen.

  1. Er wonen hier niet alleen mohammedanen, er wonen hier genoeg andere onder andere ook de Nederlanders. En wie zegt dat de mensen niet ventileren. Niet mensen klagen niet als het echt niet nodig is.

 2. Ben geen Denk stemmer, maar ben het geheel met deze partij eens in dit geval. Andere partijen hoor je niet.
  Schandalig wat woonmin voor deze huizen nog aan huur durft te vragen. 30 jaar geleden woonde ik ook in deze buurt. Ondanks het vele ventileren en regelmatig schoonmaken was er niet tegenop te werken. Toen werd al door de verhuurder verteld dat de huizen aan een grote renovatie toe waren. Er was zelfs sprake van sloop in 1991.
  Één grote monopolie die woonmin met maling aan huurders/klanten. Maar wel lekker geld binnen schrapen zowel van huurders als gemeente.
  Geld het geld van wat de gemeente heeft ontvangen van Eneco naar dit malafide dictatoriale bedrijf?

  1. Och, ik heb er 20 jaar gewoond, nergens last van gehad. Wél c.v. met moederhaard laten aanleggen, die woning was te koud met een kolenkachel en butaangaskacheltjes. Mijn latere woningen waren uit 1924, 1860 en mijn huidige woning uit 1936. Veel ouder dus dan heel Nieuwland. Stoken, ventileren en schoonhouden. niets aan het handje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *